ინგრედიენტები:

  • ოსპი – 200 გრ
  • ხახვი – 1 ც.
  • სტაფილო – 150 გ
  • ნიახური – 50 გრ
  • მცენარეული ზეთი – 90 მლ
  • ბალზამის ძმარი – 1 მლ
  • მარილი – 1/2 ჩ.ჭ.
  • წიწაკა – 1/2 ჩ.ჭ.
  • ოხრახუში – 70 გ
  • პირშუშხას ფესვი – 5 გ
  • ჰალიბუტი – 150 გ
  • პიქშა – 130 გ
  • ქაშაყი – 100 გ
  • სალათი – 300 გ

მომზადების წესი:

  1. ოსპი მოხარშეთ. მდუღარე ზეთში შეწვით და გახეხეთ ხახვი, სტაფილო და ნიახური.
  2. მომზადებულ მასაში ძმარი, მარილი და პილპილი დაამატეთ. დაჭერით მწვანილი.
  3. მწვანილი და ბოსტნეული შეურიეთ ოსპში. პირშუშხა გახეხეთ წვრილ ღრიალზე. შეურიეთ თეთრი ღვინის ძმარი, პირშუშხა, მარილი, წიწაკა და მცენარეული ზეთი.
  4. ამ სოუსს დაამატეთ ოსპი და კარგად აურიეთ. ცალკე შებოლილი თევზი ძვლებიდან გაწმინდეთ და დაჭერით.
  5. თევზის სამი სახეობა უნდა იყოს, შეგიძლიათ აიღოთ ცივად შებოლილი.
  6. სალათა გაწმინდეთ, გარეცხეთ და გაწურეთ.
  7. დაჭერით იგი და განათავსეთ 4 ფირფიტაზე ან ერთ ჩვეულებრივ ფირფიტაზე.
  8. სალათას ზემოდან დაასხით ოსპის სალათი და დაყარეთ თევზი.
Comments