ინგრედიენტები:

  • ყვითელი ოსპი – 350 გ
  • წყალი – 1 ლ
  • კარი – 10 ფოთოლი
  • პომიდორი – 2 ცალი.
  • კურკუმა – 1 ჩ.კ.
  • ცხარე ჩილის ფხვნილი – 1.5-2 ჩ.კ.
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • კარაქი – 30 გრ
  • პანჩ-პურენი (ინდური სანელებლების მიქსი) – 1 ჩ.კ.
  • ჩილი – 2 ცალი.

მომზადების წესი:

  1. ოსპი კარგად ჩამოიბანეთ ცივ წყალში და ჩაასხით ტაფაში.
  2. დაასხით ოსპი წყლით.
  3. ტაფაში მოაყარეთ კარი, პომიდორი, კურკუმა, ჩილის ფხვნილი და მარილი.
  4. მიიყვანეთ პანელის შიგთავსი მდუღარებამდე და მოაკელით სითბო.
  5. მოამზადეთ 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ოსპი არ დარბილდება.
  6. პანში, გაათბეთ კარაქი და დაამატეთ პანჩ-პურენის სანელებლები და შეწვით დაახლოებით ერთი წუთის განმავლობაში.
  7. შემდეგ დაამატეთ მწვანე ჩილი და კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში შეწვით.

ოსპის წვნიანი

ოსპის წვნიანი

 

Comments