ოსპის წვნიანი
ინგრედიენტები:
- ყვითელი ოსპი – 350 გ
- წყალი – 1 ლ
- კარი – 10 ფოთოლი
- პომიდორი – 2 ცალი.
- კურკუმა – 1 ჩ.კ.
- ცხარე ჩილის ფხვნილი – 1.5-2 ჩ.კ.
- მარილი – 1 ჩ.კ.
- კარაქი – 30 გრ
- პანჩ-პურენი (ინდური სანელებლების მიქსი) – 1 ჩ.კ.
- ჩილი – 2 ცალი.
მომზადების წესი:
- ოსპი კარგად ჩამოიბანეთ ცივ წყალში და ჩაასხით ტაფაში.
- დაასხით ოსპი წყლით.
- ტაფაში მოაყარეთ კარი, პომიდორი, კურკუმა, ჩილის ფხვნილი და მარილი.
- მიიყვანეთ პანელის შიგთავსი მდუღარებამდე და მოაკელით სითბო.
- მოამზადეთ 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ოსპი არ დარბილდება.
- პანში, გაათბეთ კარაქი და დაამატეთ პანჩ-პურენის სანელებლები და შეწვით დაახლოებით ერთი წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ დაამატეთ მწვანე ჩილი და კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში შეწვით.
ოსპის წვნიანი
ოსპის წვნიანი
Comments