ოჯახური
ინგრედიენტები:
- ღორის ან ხბოს ნაჭრები – 1 კგ.
- კარტოფილი – 1-1.2 კგ.
- ხახვი – 2-3 ცალი.
- ნიორი – 3 კბილი.
- ღვინის ძმარი – 2 ს.კ.
- დაფქული ქინძი – 1-2 ჩ.კ.
- ქონდარი – 1 ჩ.კ.
- აჯიკა – 1-2 ჩ.კ.
- ქინძის თაიგული
- მცენარეული ზეთი
- მარილი, წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გაწმინდეთ ხორცი და დაჭერით მედალიონებით, 1,5-2 სმ სისქით.
- ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებში. დაჭერით ნიორი და შეურიეთ დანარჩენ სანელებლებს, გარდა მარილისა და ძმარსა. თუ აჯიკა, რომელსაც იყენებთ, არ არის საკმარისად ცხარე, შეგიძლიათ დაამატოთ შავი წიწაკა.
- ღრმა თასში დაასხით ხორცი და ხახვი არომატული ნაზავით და კარგად აურიეთ.
- დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 0.5-2 საათის განმავლობაში (დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენი დრო გაქვთ).
- გაწმინდეთ და დაჭერით კარტოფილი ნაჭრებად, 4-6 ნაწილად. ახალგაზრდა ან წვრილი ტყავისფერი კარტოფილი კანში დარჩეს.
- ღრმა, სქელი კედლის ჭურჭელში (ყვავილოვანი, თუჯის ქვაბში), გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ხორცი მაღალ ცეცხლზე, სანამ არ გახდება ნახევრად მოხარშული. შემდეგ დაამატეთ კარტოფილის ნაჭრები, მარილი და კარგად აურიეთ.
- საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ ცოტა წყალი. შეამცირეთ სითბო და დადგით მჭიდროდ დახურულ სახურავის ქვეშ, სანამ არ მოხდება მოხარშული.
ოჯახური
ოჯახური
Comments