ოჯახური
ინგრედიენტები:
- ღორის ხორცი (კისრის ნაწილი) – 220 გრ
- კარტოფილი – 3 ც.
- პომიდორი (დიდი) – 1 ც.
- ხახვი – 1 ც.
- ნიორი – 2-3 კბილი
- მცენარეული ზეთი – 90 გ
- მარილი – გემოვნებით
- სანელებლები (სვია-სუნელი ან სხვა) – გემოვნებით
- ახალი მწვანილი (კამა, რეჰანი, კილანტრო) – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ვამზადებთ პროდუქტებს.
- ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
- ტაფაში დაასხით მცენარეული ზეთი (დაახლოებით მითითებული რაოდენობის ნახევარი), გააცხელეთ. დაჭრილი ღორის ხორცი მოათავსეთ ცხელ ზეთში.
- შეწვით ხორცი ოქროსფერამდე.
- გააცალეთ ხახვი და დაჭერით თხელ ნახევარრგოლებად. ტაფაზე გადაიტანეთ ღორის ხორცზე. ჩვენ ვურევთ. ხახვი უნდა იყოს შემწვარი ოქროსფერამდე.
- კარტოფილი გავფცქვნათ და დავჭრათ ნაჭრებად. ხორცის პარალელურად სხვა ტაფაში შეწვით კარტოფილი დარჩენილ მცენარეულ ზეთში. მოაყარეთ ცოტა მარილი და სანელებლები.
- შემწვარი კარტოფილი ტაფაზე დაუმატეთ ღორის ხორცს ხახვთან ერთად.
- გახეხილი ნივრის კბილი დავჭრათ თხელ ზოლებად. ნიორს ვუგზავნით ხორცს კარტოფილთან ერთად.
- დავამატოთ მარილი და სანელებლები (სვია-სუნელი) გემოვნებით. შეგიძლიათ ცოტაოდენი წვრილად დაჭრილი მწვანილიც დაუმატოთ (კამა მაქვს, მაგრამ ქართული კერძისთვის ჯობია ქინძი გამოვიყენოთ).
- პომიდორი დავჭრათ ნაჭრებად, მოვათავსოთ ტაფაში კარტოფილით და ხორცით. ადუღეთ ოჯახური დაახლოებით ორი წუთის განმავლობაში.
- მზა ოჯახური მოვაყაროთ თეფშზე, მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანილი.
ოჯახური
ოჯახური
Comments