პასტა ტალიატელე ბოსტნეულით და მწვანილით
ინგრედიენტები:
- კარაქი – 100 გ
- ოხრახუში – 2 ს.კ.
- მწვანე ბარდა – 400 გ
- სტაფილო – 200 გ
- ცუკინი – 200 გ
- შნიტ-ხახვი – 2 ს.კ.
- პიტნა – 2 ს.კ.
- მწვანე ლობიო – 200 გრ
- პასტა ტალიატელე – 400 გ
- ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
- ლიმონი – 1 ც.
- რეღანი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დადნეთ ნახევარი კარაქი ტაფაში და აურიეთ ოხრახუშს, ხახვს და პიტნას.
- მოამზადეთ ბოსტნეული: გააცალეთ ბარდა, დაჭერით სტაფილო, ცუკინი და მწვანე ლობიო.
- ადუღეთ წყალი ორ ტაფაში – ერთი ბოსტნეულისთვის, მეორე კი პასტისთვის.
- მარილი ჩაყარეთ ერთ ქვაბში, ჩადეთ პასტა და მოხარშეთ მომზადებამდე.
- პასტის მომზადებისას, სტაფილო მოათავსეთ სხვა პანში, მოხარშეთ 2 წუთი, შემდეგ დაამატეთ მწვანე ბარდა, ლობიო, ცუკინი და კიდევ 3 წუთი მოხარშეთ.
- გადაწურეთ პასტა და ბოსტნეული.
- პასტა დააბრუნეთ პანში, დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, ნახევარი კარაქი მწვანილით, ლიმონის ქერქით და წვენით.
- დაამატეთ მარილი და აურიეთ ბოსტნეული.
პასტა ტალიატელე ბოსტნეულით და მწვანილით
პასტა ტალიატელე ბოსტნეულით და მწვანილით
Comments