ინგრედიენტები:

  • კარაქი – 100 გ
  • ოხრახუში – 2 ს.კ.
  • მწვანე ბარდა – 400 გ
  • სტაფილო – 200 გ
  • ცუკინი – 200 გ
  • შნიტ-ხახვი – 2 ს.კ.
  • პიტნა – 2 ს.კ.
  • მწვანე ლობიო – 200 გრ
  • პასტა ტალიატელე – 400 გ
  • ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
  • ლიმონი – 1 ც.
  • რეღანი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დადნეთ ნახევარი კარაქი ტაფაში და აურიეთ ოხრახუშს, ხახვს და პიტნას.
  2. მოამზადეთ ბოსტნეული: გააცალეთ ბარდა, დაჭერით სტაფილო, ცუკინი და მწვანე ლობიო.
  3. ადუღეთ წყალი ორ ტაფაში – ერთი ბოსტნეულისთვის, მეორე კი პასტისთვის.
  4. მარილი ჩაყარეთ ერთ ქვაბში, ჩადეთ პასტა და მოხარშეთ მომზადებამდე.
  5. პასტის მომზადებისას, სტაფილო მოათავსეთ სხვა პანში, მოხარშეთ 2 წუთი, შემდეგ დაამატეთ მწვანე ბარდა, ლობიო, ცუკინი და კიდევ 3 წუთი მოხარშეთ.
  6. გადაწურეთ პასტა და ბოსტნეული.
  7. პასტა დააბრუნეთ პანში, დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, ნახევარი კარაქი მწვანილით, ლიმონის ქერქით და წვენით.
  8. დაამატეთ მარილი და აურიეთ ბოსტნეული.

პასტა ტალიატელე ბოსტნეულით და მწვანილით

პასტა ტალიატელე ბოსტნეულით და მწვანილით

 

Comments