სალათი „პიკანტური“
ინგრედიენტები:
- ბადრიჯანი – 1 ც.
- ზეითუნის ზეთი – 3 ს.კ.
- ჩილის წიწაკა – 1/2 ს.კ.
- ლიმონის წვენი – გემოვნებით
- ცედრა – გემოვნებით
- პომიდორი – 200 გრ
- მოცარელა – 130
- პიტნა – 15 გ
- რეღანი – გემოვნებით
- ოხრახუში – 15 გ
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ ბადრიჯანი და დაჭერით წვრილ ნაჭრებად.
- ბადრიჯნის თითოეულ ნაჭერს დაასხით ზეითუნის ზეთი და შეწვით თითოეული მხარე გრილზე ან პანში, სანამ ოქროსფერი გახდება.
- თითოეულ მხარეს დაახლოებით 2 წუთი შეწვით.
- გააცალეთ შემწვარი ბადრიჯნის ნაჭრები სალათის თასში.
- გააცხელეთ ნიორი დიდ ცეცხლზე სალათის ფოთოლთან ერთად ჩილის წიწაკასთან, გაწურეთ ლიმონის წვენით, კარგად აურიეთ და დაასხით შემწვარი ბადრიჯნის ნაჭრების თავზე.
- პომიდორი დაჭერით რამდენიმე ნაწილად და გაავრცელეთ ბადრიჯნის თავზე. გაფანტეთ ისინი ფირფიტის მთელ ზედაპირზე.
- მოცარელას ყველი ხელებით დახიეთ, დაამატეთ ბადრიჯანს. მარილი დაამატეთ გემოვნებით.
- გახეხეთ პიტნის და ოხრახუშის ფოთლები, დაამატეთ ცოტა ლიმონის ცედრა და ეს ნაზავი დაასხით სალათს.
Comments