ინგრედიენტები:

  • ბადრიჯანი – 1 ც.
  • ზეითუნის ზეთი – 3 ს.კ.
  • ჩილის წიწაკა – 1/2 ს.კ.
  • ლიმონის წვენი – გემოვნებით
  • ცედრა – გემოვნებით
  • პომიდორი – 200 გრ
  • მოცარელა – 130
  • პიტნა – 15 გ
  • რეღანი – გემოვნებით
  • ოხრახუში – 15 გ

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ ბადრიჯანი და დაჭერით წვრილ ნაჭრებად.
  2. ბადრიჯნის თითოეულ ნაჭერს დაასხით ზეითუნის ზეთი და შეწვით თითოეული მხარე გრილზე ან პანში, სანამ ოქროსფერი გახდება.
  3. თითოეულ მხარეს დაახლოებით 2 წუთი შეწვით.
  4. გააცალეთ შემწვარი ბადრიჯნის ნაჭრები სალათის თასში.
  5. გააცხელეთ ნიორი დიდ ცეცხლზე სალათის ფოთოლთან ერთად ჩილის წიწაკასთან, გაწურეთ ლიმონის წვენით, კარგად აურიეთ და დაასხით შემწვარი ბადრიჯნის ნაჭრების თავზე.
  6. პომიდორი დაჭერით რამდენიმე ნაწილად და გაავრცელეთ ბადრიჯნის თავზე. გაფანტეთ ისინი ფირფიტის მთელ ზედაპირზე.
  7. მოცარელას ყველი ხელებით დახიეთ, დაამატეთ ბადრიჯანს. მარილი დაამატეთ გემოვნებით.
  8. გახეხეთ პიტნის და ოხრახუშის ფოთლები, დაამატეთ ცოტა ლიმონის ცედრა და ეს ნაზავი დაასხით სალათს.
Comments