პიცა მარგარიტა
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 250 გ + 2 ს.კ.
- წყალი – 125 გ + 2 ს.კ.
- მშრალი საფუარი – 1 ჩ.კ.
- შაქარი – 1/4 ჩ.კ.
- მარილი – 1/4 ჩ.კ.
- პომიდორი – 2 ცალი.
- მოცარელა – 250 გ
- რეღანი – 3-4 ფოთოლი
- ზეითუნის ზეთი – 2-3 ს.კ.
- იტალიური მწვანილი – გემოვნებით
- შავი წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- საფუარი აურიეთ შაქარს და 2 ს.კ. თბილ წყალს.
- დაამატეთ 2 ს.კ. ფქვილი, ყველაფერი კარგად აურიეთ.
- ცომი განათავსეთ თბილ ადგილას 30 წუთის განმავლობაში.
- დაასხით დარჩენილი ფქვილი თასში.
- ფქვილის შუაგულში გააკეთეთ სიღრმე, რომელშიც მოათავსეთ ცომი და მარილი. იქ დაამატეთ თბილი წყალი.
- ყველაფერი კარგად ავურიოთ.
- შემდეგ, გაათეთეთ ცომი დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. ცომი უნდა გახდეს ელასტიური და არ დაიხუროს თქვენს ხელებზე.
- დაფარეთ ცომი პირსახოცით და დადგით თბილ ადგილას 1 საათის განმავლობაში.
- ცომი უნდა გაორმაგდეს მოცულობით.
- კვლავ დააბლენდერეთ აღებული ცომი.
- ნახევარი ცომი გადაიტანეთ წრეში, რომლის დიამეტრი დაახლოებით 30 სმ.
- გაზეთეთ საცხობი ფირფიტა მცენარეული ზეთით, მსუბუქად აურიეთ ფქვილით, გახეხეთ ცომი.
- პომიდორი დაასხით მდუღარე წყალი 2-3 წუთის განმავლობაში, ამოიღეთ კანი, დაჭერით კუბებად, ზედმეტი წყალი ამოიღეთ. დაჭერით მოცარელა.
- განათავსეთ პომიდორი ცომზე, მსუბუქად დაყარეთ იტალიური მწვანილი.
- განათავსეთ პომიდორზე მოცარელა, გაწურეთ იტალიური მწვანილით, მარილით, წიწაკით, დაასხით ზეითუნის ზეთი.
- გააცხელეთ ღუმელი 200 ° C- ზე, გამოაცხვეთ პიცა 15-20 წუთის განმავლობაში.
პიცა მარგარიტა
პიცა მარგარიტა
Comments