ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 250 გ + 2 ს.კ.
  • წყალი – 125 გ + 2 ს.კ.
  • მშრალი საფუარი – 1 ჩ.კ.
  • შაქარი – 1/4 ჩ.კ.
  • მარილი – 1/4 ჩ.კ.
  • პომიდორი – 2 ცალი.
  • მოცარელა – 250 გ
  • რეღანი – 3-4 ფოთოლი
  • ზეითუნის ზეთი – 2-3 ს.კ.
  • იტალიური მწვანილი – გემოვნებით
  • შავი წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. საფუარი აურიეთ შაქარს და 2 ს.კ. თბილ წყალს.
  2. დაამატეთ 2 ს.კ. ფქვილი, ყველაფერი კარგად აურიეთ.
  3. ცომი განათავსეთ თბილ ადგილას 30 წუთის განმავლობაში.
  4. დაასხით დარჩენილი ფქვილი თასში.
  5. ფქვილის შუაგულში გააკეთეთ სიღრმე, რომელშიც მოათავსეთ ცომი და მარილი. იქ დაამატეთ თბილი წყალი.
  6. ყველაფერი კარგად ავურიოთ.
  7. შემდეგ, გაათეთეთ ცომი დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. ცომი უნდა გახდეს ელასტიური და არ დაიხუროს თქვენს ხელებზე.
  8. დაფარეთ ცომი პირსახოცით და დადგით თბილ ადგილას 1 საათის განმავლობაში.
  9. ცომი უნდა გაორმაგდეს მოცულობით.
  10. კვლავ დააბლენდერეთ აღებული ცომი.
  11. ნახევარი ცომი გადაიტანეთ წრეში, რომლის დიამეტრი დაახლოებით 30 სმ.
  12. გაზეთეთ საცხობი ფირფიტა მცენარეული ზეთით, მსუბუქად აურიეთ ფქვილით, გახეხეთ ცომი.
  13. პომიდორი დაასხით მდუღარე წყალი 2-3 წუთის განმავლობაში, ამოიღეთ კანი, დაჭერით კუბებად, ზედმეტი წყალი ამოიღეთ. დაჭერით მოცარელა.
  14. განათავსეთ პომიდორი ცომზე, მსუბუქად დაყარეთ იტალიური მწვანილი.
  15. განათავსეთ პომიდორზე მოცარელა, გაწურეთ იტალიური მწვანილით, მარილით, წიწაკით, დაასხით ზეითუნის ზეთი.
  16. გააცხელეთ ღუმელი 200 ° C- ზე, გამოაცხვეთ პიცა 15-20 წუთის განმავლობაში.

პიცა მარგარიტა

პიცა მარგარიტა

 

Comments