ინგრედიენტები:

  • წყალი – 1.5 ლ
  • ჭარხალი – 1 ცალი.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ოხრახუშის ფესვი – 1 ც.
  • ნიახურის ფესვი – 1 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • კარაქი – 4 ს.კ.
  • ტომატის პასტა – 3 ს.კ.
  • არაჟანი – 4 ს.კ.
  • ფქვილი – 2 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • დაფნის ფოთოლი – გემოვნებით
  • მწვანილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გახეხეთ, ჩამოიბანეთ და დაჭერით ჭარხალი ნედლეულის სახით.
  2. მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით 1 ს.კ. მდნარი ქარაქი, 1-2 ს.კ. ღვინის ძმარი და მოხარშეთ დაბალ სითბოზე. დასასრულში ჩადეთ წიწაკა და დაფნის ფოთოლი.
  3. ჩამოიბანეთ ჭარხალი, მოათავსეთ ისინი ცალკე თასში, დაამატეთ წყალი და ძმარი, და მოიხარშეთ 30-40 წუთის განმავლობაში.
  4. სტაფილო, ოხრახუში და ხახვი დავჭრათ ნედლეულის ფორმაში, ჩავდოთ თასში, დავამატოთ 2 ს.კ. კარაქი, 2 ს.კ. დაფქული პომიდორი და შეწვით.
  5. მდუღარე წყალში ჩაასხით ჩაშუშული სტაფილო, ხახვი, ოხრახუშის ფესვი და ნიახური.
  6. გაადნეთ ადუღებული, ჩადეთ ჩაშუშული ჭარხალი, ფქვილი, გაჟღენთილი წყლით, გაადნეთ ადუღებამდე და გახეხეთ პანი ღუმელის კიდეზე.
  7. დაამატეთ ბორშში არაჟანი, მარილი, შაქარი, ჭარხლის ინფუზია.

პოლონური ბორში

პოლონური ბორში

 

Comments