პომიდორი წიწიბურით და ხაჭოთი
ინგრედიენტები:
- პომიდორი – 2 ცალი.
- ხაჭო – 4 ს.კ.
- არაჟანი – 2 ს.კ.
- წიწიბურის ფაფა – 4 ს.კ.
- მწნილი წიწაკა – 1 ც.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
- მწვანილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ჯერ მოვამზადოთ წიწიბურა. ფაფის ერთი ნაწილი მოხმარდება შევსებისთვის, ხოლო მეორე – გარნირისთვის. ფაფა უნდა გაცივდეს.
- დაჭრილ პომიდორს დაასხით მდუღარე წყალი ისე, რომ წყალი მთლიანად დაფაროს მათ. დატოვეთ 10-20 წამის განმავლობაში. როდესაც ნაპრალებით წარმოქმნილი კანის კუთხეები დაიწყება გახვევა, გაწურეთ წყალი, ჩაასხით პომიდორი ცივ წყალში.
- გაცივებული პომიდორიდან კანი ამოიღეთ დანის უხეში მხარით.
- დავჭრათ ტომატის ზედა ნაწილები, ამოვიღოთ რბილობიანი კოვზით და გადავახვიოთ ისე, რომ გამშრალდეს.
- გახეხეთ ხაჭო, რომ გახადოთ რბილი, საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ცოტა იოგურტი ან არაჟანი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, წიწიბურის ფაფა. დაამატეთ მარილი, კარგად ავურიოთ.
- შედეგად მიღებული ნაზავი ჩადეთ პომიდორში და დაფარეთ “სახურავით”.
- მოამზადეთ წიწაკის სოუსი: ჩაყარეთ წიწაკა თასში, დაამატეთ ცოტა ზეთი მარინადიდან, და აურიეთ ბლენდერით.
Comments