ინგრედიენტები:

  • პომიდორი – 2 ცალი.
  • ხაჭო – 4 ს.კ.
  • არაჟანი – 2 ს.კ.
  • წიწიბურის ფაფა – 4 ს.კ.
  • მწნილი წიწაკა – 1 ც.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
  • მწვანილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ჯერ მოვამზადოთ წიწიბურა. ფაფის ერთი ნაწილი მოხმარდება შევსებისთვის, ხოლო მეორე – გარნირისთვის. ფაფა უნდა გაცივდეს.
  2. დაჭრილ პომიდორს დაასხით მდუღარე წყალი ისე, რომ წყალი მთლიანად დაფაროს მათ. დატოვეთ 10-20 წამის განმავლობაში. როდესაც ნაპრალებით წარმოქმნილი კანის კუთხეები დაიწყება გახვევა, გაწურეთ წყალი, ჩაასხით პომიდორი ცივ წყალში.
  3. გაცივებული პომიდორიდან კანი ამოიღეთ დანის უხეში მხარით.
  4. დავჭრათ ტომატის ზედა ნაწილები, ამოვიღოთ რბილობიანი კოვზით და გადავახვიოთ ისე, რომ გამშრალდეს.
  5. გახეხეთ ხაჭო, რომ გახადოთ რბილი, საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ცოტა იოგურტი ან არაჟანი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, წიწიბურის ფაფა. დაამატეთ მარილი, კარგად ავურიოთ.
  6. შედეგად მიღებული ნაზავი ჩადეთ პომიდორში და დაფარეთ “სახურავით”.
  7. მოამზადეთ წიწაკის სოუსი: ჩაყარეთ წიწაკა თასში, დაამატეთ ცოტა ზეთი მარინადიდან, და აურიეთ ბლენდერით.
Comments