ინგრედიენტები:

  • მზა ფაფუკი საკონდიტრო ნაწარმი – 1 პაკეტი
  • კვერცხის გულები – 4 ცალი.
  • შაქრის ფხვნილი – 50 გრ
  • ფქვილი – 40 გ
  • ნაღები 10-20% – 350 მლ
  • შაქარი – 75 გ
  • ვანილის ექსტრაქტი – 1/2 ჩ.ჭ.
  • ალუბალი – 24 ცალი.
  • ნუშის ფანტელები – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. კრემის მომზადება: შეურიეთ კვერცხის გულები შაქრის ფხვნილს და ფქვილს. გააცხელეთ კრემი შაქრით და ვანილის ექსტრაქტით ადუღებამდე.
  2. აქტიურად აურიეთ კვერცხის გულები, დაასხით ცხელი ნაღები თხელი ნაკადით.
  3. ჩაასხით თასში და მოხარშეთ დაბალ სითბოზე, სანამ არ გახდება სქელი დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში, მუდმივად აურიეთ.
  4. გააფართოვეთ ცოტა ცომი მოძრავი პინით და გააფართოვეთ იგი რულონებად. გაჭერით რულონი ნაჭრებად დაახლოებით 1.5 სმ სისქემდე.
  5. მოაწყეთ ნაჭრები ფქვილში გადაწურული ნამცხვრების ფორმებში. გააბრტყელეთ ცომი ორი თითით მთელ ფორმაზე.
  6. წაუსვით კრემი ფორმებში, შეავსეთ ისინი თითქმის ზემოდან. თითოეულში შუაში დადეთ ორი ალუბალი.
  7. წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200-220 ° C- მდე და გამოაცხვეთ დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში.
  8. მზადყოფნით 5 წუთით ადრე აიღეთ და გაწურეთ ნუშის ფანტებით.
Comments