ინგრედიენტები:

  • მასკარპონე
  • კვერცხი – 4 ცალი.
  • მარილი
  • ფქვილი – 300 გ
  • ისპანახი – 200 გრ
  • წიწაკა
  • ნიგოზი
  • კარაქი – 100 გ
  • პარმეზანი

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ ხაჭოს მსგავსი მასკარპონე, დაამატეთ გაცხელებული ნაღები, ლიმონის წვენი.
  2. შრატი გაწურეთ, თხევადი რომ გადაწუროს დატოვეთ ღამით.
  3. კვერცხები შეურიეთ მარილს, თანდათანობით დაამატეთ ნარევი ფქვილში და გააცალეთ ცომი.
  4. დატოვეთ ცომი ნახევარი საათი. შემდეგ თხლად გააფართოვეთ და დაჭერით თანაბარ ზოლებად 25 სმ 10 სმ-ზე.
  5. შევსებისთვის მასკარპონეს აურიეთ ისპანახი, კვერცხი, ჯავზი, მარილი და პილპილი.
  6. განათავსეთ შევსება, გაჭერით ცომი კვადრატებით, წაუსვით კიდეებს კვერცხი და ზევით დახურეთ სხვა კვადრატით. მოხარშეთ მარილიან წყალში, სანამ არ გახდება ალ დენტე.
  7. ტაფაში გააცხელეთ კარაქი ზეითუნის ზეთით, დაამატეთ დაჭრილი რეღანი.

რავიოლი მასკარპონეთი

რავიოლი მასკარპონეთი

 

Comments