რავიოლი მასკარპონეთი
ინგრედიენტები:
- მასკარპონე
- კვერცხი – 4 ცალი.
- მარილი
- ფქვილი – 300 გ
- ისპანახი – 200 გრ
- წიწაკა
- ნიგოზი
- კარაქი – 100 გ
- პარმეზანი
მომზადების წესი:
- მოხარშეთ ხაჭოს მსგავსი მასკარპონე, დაამატეთ გაცხელებული ნაღები, ლიმონის წვენი.
- შრატი გაწურეთ, თხევადი რომ გადაწუროს დატოვეთ ღამით.
- კვერცხები შეურიეთ მარილს, თანდათანობით დაამატეთ ნარევი ფქვილში და გააცალეთ ცომი.
- დატოვეთ ცომი ნახევარი საათი. შემდეგ თხლად გააფართოვეთ და დაჭერით თანაბარ ზოლებად 25 სმ 10 სმ-ზე.
- შევსებისთვის მასკარპონეს აურიეთ ისპანახი, კვერცხი, ჯავზი, მარილი და პილპილი.
- განათავსეთ შევსება, გაჭერით ცომი კვადრატებით, წაუსვით კიდეებს კვერცხი და ზევით დახურეთ სხვა კვადრატით. მოხარშეთ მარილიან წყალში, სანამ არ გახდება ალ დენტე.
- ტაფაში გააცხელეთ კარაქი ზეითუნის ზეთით, დაამატეთ დაჭრილი რეღანი.
რავიოლი მასკარპონეთი
რავიოლი მასკარპონეთი
Comments