ინგრედიენტები:

  • დიდი ზარის წიწაკა – 2 ცალი.
  • ბრინზა – 100 გ
  • რეღანი – 1 ტოტი
  • ზეითუნის ზეთი – 1 ჩ.კ.
  • პროვანსული მცენარეები – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • მწვანილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ წიწაკა, ჩადეთ საცხობ ფირფიტაზე, დაასხით ზეითუნის ზეთი და გამოაცხვეთ კარგად გაცხელებულ ღუმელში, სანამ არ მოხარშდება.
  2. დროდადრო ვატრიალებთ წიწაკას.
  3. მზა წიწაკა მოათავსეთ ცელოფანში, გააცივეთ.
  4. ამ პროცედურის საშუალებით წიწაკას უფრო ადვილად გაწმინდავთ.
  5. გაწმინდეთ გაცივებული წიწაკა, ამოიღეთ თესლი და დაჭერით გრძელი ზოლებით 4-5 სმ.
  6. რეღანის ფოთლები გახეხეთ. შეურიეთ დაჭრილი ფეტა ყველი, ზეითუნის ზეთი, მარილი და სანელებლები.
  7. ფრთხილად აურიეთ ჩანგლით.
  8. მომზადებული შევსება განათავსეთ წიწაკის ზოლებზე.
  9. გააკეთეთ პატარა რულეტები და გაჭერით მათ პატარა როლებად.
Comments