რძის ჟელე
ინგრედიენტები:
- რძე – 1 ჭიქა
- ჟელატინი – 2 ს.კ.
- შაქარი – 1 ჭიქა
- ხილი
- კენკრა
- შოკოლადი გახეხილი
მომზადების წესი:
- ჟელატინი გაჟღენთეთ 30 წუთის განმავლობაში ცივ რძეში. სანამ ის შეშუპება, გააკეთეთ არაჟნის ბაზა რძის ჟელესთვის: სცემეთ არაჟანი და შაქარი.
- ეს დაიკავებს დაახლოებით 7-8 წუთს, საკმარისი დრო შაქრის გასახსნელად, და მასა გაიზრდება მოცულობით.
- დაბალ სითბოზე დადნეთ ჟელატინი.
- მას შემდეგ, რაც ჟელატინი დაიშალა, დაასხით იგი თხელი ნაკადით გახეხილ არაჟანში (მიქსერით).
- სცემეთ და ნელა დაასხით ჟელატინი რძით. ეს აუცილებელია იმისთვის, რომ ჟელატინი თანაბრად გადანაწილდეს თხევად სუფლეში.
- ახლა რჩება მხოლოდ ფორმებში ჩამოსხმა და გაგრილება.
რძის ჟელე
Comments