ინგრედიენტები:

  • რძე – 1 ჭიქა
  • ჟელატინი – 2 ს.კ.
  • შაქარი – 1 ჭიქა
  • ხილი
  • კენკრა
  • შოკოლადი გახეხილი

მომზადების წესი:

  1. ჟელატინი გაჟღენთეთ 30 წუთის განმავლობაში ცივ რძეში. სანამ ის შეშუპება, გააკეთეთ არაჟნის ბაზა რძის ჟელესთვის: სცემეთ არაჟანი და შაქარი.
  2. ეს დაიკავებს დაახლოებით 7-8 წუთს, საკმარისი დრო შაქრის გასახსნელად, და მასა გაიზრდება მოცულობით.
  3. დაბალ სითბოზე დადნეთ ჟელატინი.
  4. მას შემდეგ, რაც ჟელატინი დაიშალა, დაასხით იგი თხელი ნაკადით გახეხილ არაჟანში (მიქსერით).
  5. სცემეთ და ნელა დაასხით ჟელატინი რძით. ეს აუცილებელია იმისთვის, რომ ჟელატინი თანაბრად გადანაწილდეს თხევად სუფლეში.
  6. ახლა რჩება მხოლოდ ფორმებში ჩამოსხმა და გაგრილება.

რძის ჟელე

 

Comments