სადღესასწაულო ქათმის რულეტი
ინგრედიენტები:
- ქათმის ფარში – 350 გრ
- ხახვი – 2 ც.
- მყარი ყველი – 100 გ
- მაიონეზი – 100 გ
- კვერცხი – 3 ცალი.
- სემოლინა – 1 სუფრის კოვზი
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გახეხეთ ყველი. თასში დაამატეთ კვერცხი, გახეხილი ყველი, მაიონეზი და სემოლინა.
- ყველაფერი კარგად ავურიოთ, სანამ არ გლუვდება.
- შევსების გაკეთება. ხახვი დაჭერით და შეწვით მანამდე, სანამ გამჭვირვალე გახდება ტაფაში. შემდეგ გახეხეთ ბლენდერში.
- ფარში მოასხით თასში, დაამატეთ ხახვი, მარილი და პილპილი, კარგად აურიეთ.
- დაფარეთ საცხობი ფურცელი ქაღალდით და ცხიმიანი მცენარეული ზეთით.
- დაასხით ცომი. ჩვენ ვცხობთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 ° C- მდე, სანამ რულეტი ოდნავ გახდება.
- გამოყავით ქაღალდი რულეტიდან და გაავრცელეთ ძალისმიერი თანაბრად მთელ მის ზედაპირზე.
- ჩართეთ რულეტი და გადააფარეთ კილიტა. შემდეგი, აცხვეთ კიდევ 40 წუთი.
- რულეტი გაცივდეს კილიტაში ისე, რომ იგი შთანთქავს ყველა წვენს, რომელიც გამოცხობის დროს გაჟონა.
სადღესასწაულო ქათმის რულეტი
სადღესასწაულო ქათმის რულეტი
Comments