ინგრედიენტები:

  • ქათმის ფარში – 350 გრ
  • ხახვი – 2 ც.
  • მყარი ყველი – 100 გ
  • მაიონეზი – 100 გ
  • კვერცხი – 3 ცალი.
  • სემოლინა – 1 სუფრის კოვზი
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გახეხეთ ყველი. თასში დაამატეთ კვერცხი, გახეხილი ყველი, მაიონეზი და სემოლინა.
  2. ყველაფერი კარგად ავურიოთ, სანამ არ გლუვდება.
  3. შევსების გაკეთება. ხახვი დაჭერით და შეწვით მანამდე, სანამ გამჭვირვალე გახდება ტაფაში. შემდეგ გახეხეთ ბლენდერში.
  4. ფარში მოასხით თასში, დაამატეთ ხახვი, მარილი და პილპილი, კარგად აურიეთ.
  5. დაფარეთ საცხობი ფურცელი ქაღალდით და ცხიმიანი მცენარეული ზეთით.
  6. დაასხით ცომი. ჩვენ ვცხობთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 ° C- მდე, სანამ რულეტი ოდნავ გახდება.
  7. გამოყავით ქაღალდი რულეტიდან და გაავრცელეთ ძალისმიერი თანაბრად მთელ მის ზედაპირზე.
  8. ჩართეთ რულეტი და გადააფარეთ კილიტა. შემდეგი, აცხვეთ კიდევ 40 წუთი.
  9. რულეტი გაცივდეს კილიტაში ისე, რომ იგი შთანთქავს ყველა წვენს, რომელიც გამოცხობის დროს გაჟონა.

სადღესასწაულო ქათმის რულეტი

სადღესასწაულო ქათმის რულეტი

 

Comments