ინგრედიენტები:

  • დაკონსერვებული ლობიო – 200 გრ
  • ზეთისხილი – 1/2 ქილა
  • პომიდორი ჩერი – 10 ცალი.
  • წითელი ზარის წიწაკა – 1 ც.
  • მოხარშული კარტოფილი (შეიძლება მის გარეშეც) – 1 ც.
  • სალათას ფოთლები (აისბერგი)

სოუსისთვის:

  • 4-5 ს. კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 1 ლაიმის ან ნახევარი ლიმონის წვენი
  • დიჟონის მდოგვი – 1 ჩაის კოვზი
  • პროვანსული მწვანილი, მარილი – გემოვნებით
  • ღვინის ძმარი (შეიძლება მის გარეშეც) – 1/2 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ ყველა საწვავის პროდუქტი ერთგვაროვან მასამდე.
  2. გახიეთ სალათა ხელებით, ჩადეთ სალათის თასში, დაასხით ნახევარი სოუსი, აურიეთ.
  3. წიწაკა წვრილად არ დაჭრათ, დაამატეთ დაჭრილი კარტოფილი, დაჭრილი ნახევრად ჩერი, ზეთისხილი, ლობიო და მოაყარეთ სალათის ფოთლებზე.
  4. დაასხით დარჩენილი სოუსი და შეურიეთ ფრთხილად. სალათი მზად არის.
Comments