სამარხვო სალათი „ნისუაზი“
ინგრედიენტები:
- დაკონსერვებული ლობიო – 200 გრ
- ზეთისხილი – 1/2 ქილა
- პომიდორი ჩერი – 10 ცალი.
- წითელი ზარის წიწაკა – 1 ც.
- მოხარშული კარტოფილი (შეიძლება მის გარეშეც) – 1 ც.
- სალათას ფოთლები (აისბერგი)
სოუსისთვის:
- 4-5 ს. კოვზი ზეითუნის ზეთი
- 1 ლაიმის ან ნახევარი ლიმონის წვენი
- დიჟონის მდოგვი – 1 ჩაის კოვზი
- პროვანსული მწვანილი, მარილი – გემოვნებით
- ღვინის ძმარი (შეიძლება მის გარეშეც) – 1/2 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- შეურიეთ ყველა საწვავის პროდუქტი ერთგვაროვან მასამდე.
- გახიეთ სალათა ხელებით, ჩადეთ სალათის თასში, დაასხით ნახევარი სოუსი, აურიეთ.
- წიწაკა წვრილად არ დაჭრათ, დაამატეთ დაჭრილი კარტოფილი, დაჭრილი ნახევრად ჩერი, ზეთისხილი, ლობიო და მოაყარეთ სალათის ფოთლებზე.
- დაასხით დარჩენილი სოუსი და შეურიეთ ფრთხილად. სალათი მზად არის.
Comments