ინგრედიენტები:

  • ფესვის ნიახური – 250 გ
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • რძე – 40 მლ
  • პურის საცხობი – 5 ს.კ.
  • მყარი ყველი (დაჭრილი) – 2 მუჭა
  • ფქვილი – 0.5 ჭიქა
  • მარილი, შავი პილპილი – გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი (შემწვისთვის) – 5 ს.კ.
  • სუნელი (მდოგვი, რეღანი, ხახვი, ნიორი, ოხრახუში, სტაფილო, ცედრა) – 0,5 ჩ / კ.
  • ტკბილი პაპრიკა – 0.3 ჩ.ჭ.

მომზადების წესი:

  1. გაჭერით კანი ნიახურის ფესვიდან. გარეცხეთ და გაჭერით თხელი ნახევარწრიული ფირფიტებით. თხელი, გემრიელი გახდება ისინი.
  2. ოდნავ სცემეთ ნიახურის ნაჭრები.
  3. უმარტივესი არის ფქვილში მარილით, წიწაკითა შეწვათ, მაგრამ რთულ ნაჭდევში ის ბევრად უფრო გემრიელია! ამისათვის ჩაყარეთ ნიახურის ნაჭრები ჯერ ფქვილში, შემდეგ ნაცემი კვერცხების, რძისა და სუნელის ნაზავში, შემდეგ კი ზედა ნაყარში.
  4. ზედა ნაჭდევთვის, ხელნაკეთ კრეკერებს შეურიეთ რამდენიმე მუჭა გახეხილი ყველი და პაპრიკა.
  5. სტეიკები შეწვით ბოსტნეულის ზეთში ერთ მხარეს, სანამ ოქროსფერი არ გახდება, შემდეგ გადააბრუნეთ და გაწურეთ მეორე მხარეს.
  6. განათავსეთ მზა სტეიკები პირსახოციზე, რომ ზედმეტი ზეთი ამოიღოთ.
Comments