სამარხვო ტოლმა სოკოთი და სტაფილოთი
ინგრედიენტები:
- სოკო – 500 გ
- სტაფილო – 200 გ
- ხახვი – 200 გ
- ბრინჯი – 150 გ
- მცენარეული ზეთი – 100 გ
- მარილი – გემოვნებით
- დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ამ რეცეპტის მიხედვით კერძის მოსამზადებლად, გარეცხეთ სოკოები (შამპინიონები ან სხვა), წვრილად დაჭერით და შეწვით მცენარეულ ზეთში.
- გარეცხეთ სტაფილო, გახეხეთ და დაჭერით წვრილ ბადეზე. კანი ხახვს მოაჭერით, დაჭერით, შეწვით სტაფილოსთან ერთად მცენარეულ ზეთში 2 წუთის განმავლობაში.
- ჩამოიბანეთ და გაჟღენთეთ ბრინჯი 2 საათის განმავლობაში, დაასხით მდუღარე წყალი.
- შეუთავსეთ შემწვარი სოკო, ბოსტნეული და ბრინჯი, შეურიეთ, მარილი გემოვნებით. მომზადებული ფარში ჩადეთ კომბოსტოს ფოთლებზე, შექმენით კომბოსტოს რულეტები.
- მოათავსეთ ისინი სავსე თასში, შეავსეთ დამარილებული მდუღარე წყლით და ადუღეთ სახურავის ქვეშ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.
სამარხვო ტოლმა სოკოთი
სამარხვო ტოლმა სოკოთი
Comments