ინგრედიენტები:

  • ხორბლის ფქვილი – 1 ჭიქა
  • სიმინდი – 1 ჭიქა
  • ვაშლის წვენი – 1 ჭიქა
  • შაქარი – 1 ჭიქა
  • მცენარეული ზეთი – 1/4 ჭიქა
  • მარილი – გემოვნებით
  • ვაშლი – 4-5 ცალი

მომზადების წესი:

  1. ჯერ მოამზადეთ ვაშლები. გაწმენდეთ მათ კანისგან და ამოიღეთ ბირთვი. დაჭერით ექვს ნაჭრებად.
  2. მოამზადეთ ცომი. შეურიეთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი თასში: ხორბლის ფქვილი, სიმინდის ფქვილი, შაქარი, სოდა და დარიჩინი.
  3. შემდეგ დაამატეთ ზეთი და ვაშლის წვენი მშრალ ინგრედიენტებს. ყველაფერი კარგად ავურიოთ.
  4. ცომი ისეთი უნდა იყოს როგორც ფრეიტერებისთვის. საცხობი კერძი ზეთით ავთქვიფოთ, დავასხათ ცომი მასში.
  5. ცომის ზედაპირხე ვაშლის ნაჭრები დავდოთ.
  6. ნამცხვარი ოდნავ შეწვით შაქრით.
  7. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში.
Comments