ინგრედიენტები:

  • საქონლის ხორცი – 1 კგ
  • პომიდორი – 1 კგ
  • ხახვი – 5 ცალი.
  • ზარის წიწაკა – 1 ც.
  • მწვანილი – 0,5 თაიგული
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • კარაქი – 50 გრ
  • ნიორი – 5 კბილი.
  • დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.

მომზადების წესი:

  1. საქონლის ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ხორცი ჩადეთ ტაფაში, შეავსეთ იგი წყლით ისე, რომ დაფაროთ. დააფარეთ და ცეცხლი წაუკიდეთ. მოხარშეთ სანამ წყალი მთლიანად არ აორთქლდება, ამ დროისთვის ხორცი მზად იქნება, თუ საქონლის ხორცი არ არის ძალიან ახალგაზრდა, დაამატეთ წყალი და მოხარშეთ მომზადებამდე.
  2. სანამ ხორცი მოხარშდება, ხახვი დაჭერით კუბებად. დაასხით პომიდორს მდუღარე წყალი, კანი გაჭერით და დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. ასევე დაჭერით წიწაკა წვრილად, ხახვის მსგავსად.
  3. იმავდროულად, ხორცი მზად არის, დაამატეთ მასში ზეთი, ხახვი, ცოტა მარილი და ჩაშუშეთ ერთად და კიდევ ცოტა შეწვით. ტაფაში ბულიონი არ უნდა იყოს, ან სულ ცოტა ძირში.
  4. როდესაც ხახვი და ხორცი მზად იქნება, დაამატეთ წიწაკა და ჩაშუშეთ კიდევ სამი წუთი. როდესაც ამ პროცესის ნაწილი დასრულებულია, დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი, დაფნის ფოთოლი, დაამატეთ, აურიეთ, დაფარეთ და ჩაშუშეთ სანამ პომიდორი მზად არ იქნება.
  5. დაჭერით მწვანილი, ნიორი და, სურვილის შემთხვევაში, ცხარე წიწაკა. მაგრამ ყველაფერი არ აურიოთ, ნიორი გამოყოფეთ. ვისთვისაც მწვავეობა დაუშვებელია, დაფქული შავი წიწაკის გამოყენება შეიძლება.
  6. დაამატეთ მწვანილი და პილპილი, აურიეთ, დაფარეთ 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, კვლავ დაფარეთ და გამორთეთ. დაფნის ფოთოლი ამოიღეთ და კერძი მზად არის.

საქონლის ჩაშუშული

საქონლის ჩაშუშული

საქონლის ჩაშუშული

https://ojaxi.ge/ 

https://www.facebook.com/

Comments