ინგრედიენტები:

  • ოხრახუშის ფესვი – 2 ცალი.
  • ნიახურის ფესვი – 1 ც.
  • სტაფილო – 3 ცალი.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიორი – 2-3 კბილი
  • დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.
  • ბეგქონდარა – 1 ტოტი
  • კარპი – 1,5 კგ
  • შავი წიწაკის ბარდა – 10 ბარდა
  • წყალი (ცხელი) – 4 ჭიქა
  • მარილი – გემოვნებით
  • მდნარი ქარაქი – 2-3 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით თხელი გრძელი ნაჭრებით ორი ოხრახუში ფესვი, ნიახურის ფესვი, სამი სტაფილო და ხახვი წრეებში.
  2. განათავსეთ მარლაში ორი ან სამი კბილი ნიორი, ორი დაფნის ფოთოლი, ბეგქონდარას ტოტი (ან სხვა არომატული ბალახის) და 10 ბარდა შავი პილპილი.
  3. დაასხით 4 ჭიქა ცხელი წყალი. მოხარშეთ ბოსტნეული დაბალ სითბოზე სანამ არ მოხარშავთ.
  4. ამოიღეთ მარლაში გახვეული სუნელი, მოაყარეთ მათზე მთლიანი ან დაჭრილი კარპი, მარილი, დაამატეთ 2-3 სუფრის კოვზი მდნარი კარაქი.
  5. მოხარშეთ დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში.

საშობაო კარპი

საშობაო კარპი

 

Comments