საშობაო კარპი
ინგრედიენტები:
- ოხრახუშის ფესვი – 2 ცალი.
- ნიახურის ფესვი – 1 ც.
- სტაფილო – 3 ცალი.
- ხახვი – 1 ც.
- ნიორი – 2-3 კბილი
- დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.
- ბეგქონდარა – 1 ტოტი
- კარპი – 1,5 კგ
- შავი წიწაკის ბარდა – 10 ბარდა
- წყალი (ცხელი) – 4 ჭიქა
- მარილი – გემოვნებით
- მდნარი ქარაქი – 2-3 ს.კ.
მომზადების წესი:
- დაჭერით თხელი გრძელი ნაჭრებით ორი ოხრახუში ფესვი, ნიახურის ფესვი, სამი სტაფილო და ხახვი წრეებში.
- განათავსეთ მარლაში ორი ან სამი კბილი ნიორი, ორი დაფნის ფოთოლი, ბეგქონდარას ტოტი (ან სხვა არომატული ბალახის) და 10 ბარდა შავი პილპილი.
- დაასხით 4 ჭიქა ცხელი წყალი. მოხარშეთ ბოსტნეული დაბალ სითბოზე სანამ არ მოხარშავთ.
- ამოიღეთ მარლაში გახვეული სუნელი, მოაყარეთ მათზე მთლიანი ან დაჭრილი კარპი, მარილი, დაამატეთ 2-3 სუფრის კოვზი მდნარი კარაქი.
- მოხარშეთ დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში.
საშობაო კარპი
საშობაო კარპი
Comments