ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი – 8 ცალი.
  • მარილი – 2 ჩ.კ.
  • ლორი – 1 ჭიქა
  • ყველი (გახეხილი) – ½ ს.კ.
  • მწვანე ხახვი – 1/2 ცალი.
  • წიწაკა – 1 ჩ.კ.
  • რძე – 1 ს.კ.
  • ფქვილი – 1 ს.კ.
  • კვერცხები – 4 ცალი.
  • პურის ნამცეცები – 2 ჭიქა

მომზადების წესი:

  1. თასში წყალი გაათბეთ ადუღებამდე, შემდეგ ჩაასხით გახეხილი და დაჭრილი კარტოფილი მასში, დაამატეთ მარილი.
  2. დაფარეთ და მოხარშეთ დაბალ სითბოზე 10-15 წუთის განმავლობაში მომზადებამდე.
  3. წყალი გადაწურეთ და კარტოფილი ჩანგლით გადააგრილეთ.
  4. გემოვნებით დაამატეთ პიურეში ლორი, ყველი, ხახვი, რძე, მარილი და პილპილი. აურიეთ.
  5. ჩაასხით ფქვილი ერთ თასში, სხვაში პურის ნამცეცები დაასხით, მესამეში დაასხით ნაცემი კვერცხები.
  6. პიურესგან გააკეთეთ კროკეტები, ავთქვიფებთ მათ ფქვილში, შემდეგ ვასხამთ კვერცხებსა და მარცვლეულებს.
  7. ღრმა პანში გაათბეთ კარაქი, შეწვით მასში კროკეტები, სანამ არ გახდება მოხარშული.
  8. ქაღალდის პირსახოცზე მოათავსეთ კროკეტები, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაგვაროთ.

საშობაო კროკეტები

საშობაო კროკეტები

 

Comments