ინგრედიენტები:

  • საქონლის ფარში – 600 გრ
  • ძველი თეთრი პური – 3 ცალი
  • რძე – 1/2 ჭიქა
  • მოხარშული კვერცხი – 2 ც.
  • ხახვი – 2 ც.
  • მოხარშული სტაფილო – 1 ც.
  • მწვანილი – 1 თაიგული
  • ყველი გახეხილი – 3 ს.კ.
  • არაჟანი – 3 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი პილპილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ფარში გაჟღენთილ რძეში პურთან ერთად გაუშვით ხორცის საფქვავში.
  2. ჩავასხათ ცეცხლზე დარჩენილი რძე, დავამატოთ მარილი, წიწაკა და ავურიოთ.
  3. ხახვი, სტაფილო და კვერცხი დაჭერით პატარა კუბებად.
  4. გახეხეთ მწვანილი და დაამატეთ ბოსტნეული.
  5. მოაყარეთ ფარში კილიტას ფურცელზე 1.5 სმ სისქის ფენით.
  6. განათავსეთ ბოსტნეული ფარშზე. გააფართოვეთ და გადააფარეთ კილიტა.
  7. გამოაცხვეთ ღუმელში 30-40 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე ტემპერატურაზე.
  8. შემდეგ გაახურეთ კილიტა და დაასხით რულეტს არაჟანი, გახეხილი ყველით დაასხით და გამოაცხვეთ კიდევ 20 წუთი.

სახლში დამზადებული ხორცის რულეტი

სახლში დამზადებული ხორცის რულეტი

 

Comments