სახლში დამზადებული ხორცის რულეტი
ინგრედიენტები:
- საქონლის ფარში – 600 გრ
- ძველი თეთრი პური – 3 ცალი
- რძე – 1/2 ჭიქა
- მოხარშული კვერცხი – 2 ც.
- ხახვი – 2 ც.
- მოხარშული სტაფილო – 1 ც.
- მწვანილი – 1 თაიგული
- ყველი გახეხილი – 3 ს.კ.
- არაჟანი – 3 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- შავი პილპილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ფარში გაჟღენთილ რძეში პურთან ერთად გაუშვით ხორცის საფქვავში.
- ჩავასხათ ცეცხლზე დარჩენილი რძე, დავამატოთ მარილი, წიწაკა და ავურიოთ.
- ხახვი, სტაფილო და კვერცხი დაჭერით პატარა კუბებად.
- გახეხეთ მწვანილი და დაამატეთ ბოსტნეული.
- მოაყარეთ ფარში კილიტას ფურცელზე 1.5 სმ სისქის ფენით.
- განათავსეთ ბოსტნეული ფარშზე. გააფართოვეთ და გადააფარეთ კილიტა.
- გამოაცხვეთ ღუმელში 30-40 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე ტემპერატურაზე.
- შემდეგ გაახურეთ კილიტა და დაასხით რულეტს არაჟანი, გახეხილი ყველით დაასხით და გამოაცხვეთ კიდევ 20 წუთი.
სახლში დამზადებული ხორცის რულეტი
სახლში დამზადებული ხორცის რულეტი
Comments