ინგრედიენტები:

  • ხახვი – 100 გ
  • ალუბალი – 1.5 ჭიქა
  • ზეთში დაკონსერვებული სკუმბრია – 1 ქილა
  • მცენარეული ზეთი ან იოგურტი – 3-4 ს.კ.
  • ადგილზე შავი პილპილი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. სანიაღვრე სითხე დაკონსერვებული საკვებიდან ამოიღეთ, ამოიღეთ თესლი, წვრილად დაჭერით თევზი.
  2. ხახვი დაჭერით თხელ ნახევარ რგოლებად.
  3. ჩამოიბანეთ კენკრა, ამოიღეთ თესლი.
  4. შეურიეთ მათ ხახვი და თევზი, წიწაკა, მარილი გემოვნებით.
  5. დაამატეთ მცენარეული ზეთი ან იოგურტი.
  6. სურვილისამებრ დაამშვენეთ სალათი მწვანილით.

სკანდინავიური სალათი თევზით და ალუბლით

 

Comments