სკანდინავიური სალათი თევზით და ალუბლით
ინგრედიენტები:
- ხახვი – 100 გ
- ალუბალი – 1.5 ჭიქა
- ზეთში დაკონსერვებული სკუმბრია – 1 ქილა
- მცენარეული ზეთი ან იოგურტი – 3-4 ს.კ.
- ადგილზე შავი პილპილი – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- სანიაღვრე სითხე დაკონსერვებული საკვებიდან ამოიღეთ, ამოიღეთ თესლი, წვრილად დაჭერით თევზი.
- ხახვი დაჭერით თხელ ნახევარ რგოლებად.
- ჩამოიბანეთ კენკრა, ამოიღეთ თესლი.
- შეურიეთ მათ ხახვი და თევზი, წიწაკა, მარილი გემოვნებით.
- დაამატეთ მცენარეული ზეთი ან იოგურტი.
- სურვილისამებრ დაამშვენეთ სალათი მწვანილით.
სკანდინავიური სალათი თევზით და ალუბლით
Comments