სოკოს პაშტეტი ყველით
ინგრედიენტები:
- სოკო – 300 გ
- მდნარი ყველი – 1 ც.
- კარაქი – 70 გ
- თეთრი პური – 20 გრ
- ხახვი – 100 გ
- ნიორი – 1 კბილი
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- ნიგოზი – გემოვნებით
- ოხრახუში – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- წვრილად დაჭერით ხახვი და ნიორი და შეწვით პანში კარაქით (10 გ) სანამ ხახვი გამჭვირვალე გახდება.
- დაამატეთ დაჭრილი სოკო, დაფარეთ პანი და გააცხელეთ 15 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე.
- შეწვით ისე, რომ წყალი აორთქლდეს, მაგრამ სოკო დარჩეს ტენიანი.
- ამოიღეთ სითბოდან და გააცივეთ მაცივარში.
- კომბაინის თასში დაამატეთ დარჩენილი კარაქი, ნაღები ყველი, ნაჭერი თეთრი პური ქერქების გარეშე, სოკოები და ხახვი.
- კარაქი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის, ხოლო მდნარი ყველი და პური უნდა გაიყოს ნაწილებად.
- დაამატეთ მიწის ნიგვზის პინჩი, პინჩი შავი პილპილი, მარილი.
- სცემეთ კომბაინში, სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი.
- განათავსეთ პაშტეტი ჩამოსხმის ფორმაში, დააფარეთ და შედგით მაცივარში 1 საათით.
Comments