ინგრედიენტები:

  • სოკო – 300 გ
  • მდნარი ყველი – 1 ც.
  • კარაქი – 70 გ
  • თეთრი პური – 20 გრ
  • ხახვი – 100 გ
  • ნიორი – 1 კბილი
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ნიგოზი – გემოვნებით
  • ოხრახუში – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. წვრილად დაჭერით ხახვი და ნიორი და შეწვით პანში კარაქით (10 გ) სანამ ხახვი გამჭვირვალე გახდება.
  2. დაამატეთ დაჭრილი სოკო, დაფარეთ პანი და გააცხელეთ 15 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე.
  3. შეწვით ისე, რომ წყალი აორთქლდეს, მაგრამ სოკო დარჩეს ტენიანი.
  4. ამოიღეთ სითბოდან და გააცივეთ მაცივარში.
  5. კომბაინის თასში დაამატეთ დარჩენილი კარაქი, ნაღები ყველი, ნაჭერი თეთრი პური ქერქების გარეშე, სოკოები და ხახვი.
  6. კარაქი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის, ხოლო მდნარი ყველი და პური უნდა გაიყოს ნაწილებად.
  7. დაამატეთ მიწის ნიგვზის პინჩი, პინჩი შავი პილპილი, მარილი.
  8. სცემეთ კომბაინში, სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი.
  9. განათავსეთ პაშტეტი ჩამოსხმის ფორმაში, დააფარეთ და შედგით მაცივარში 1 საათით.
Comments