სოკოს ფლოვი
ინგრედიენტები:
- შამპინიონები – 20 ცალი.
- ბრინჯი – 400 გ
- სტაფილო – 1 ც.
- ხახვი – 2 ც.
- ზარის წიწაკა (წითელი და ყვითელი) – 1 ან 2 ყოველი ფერის
- ნიორი – 1 თავი
- მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის
- მარილი – გემოვნებით
- პაპრიკა – გემოვნებით
- კურკუმა – გემოვნებით
- მაიორანი – გემოვნებით
- რეღანი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ჩამოიბანეთ სოკო და კარგად გაშრეთ.
- კარგად გაათბეთ ზეთი ვოკში და იქ გააგზავნეთ სოკო. შეწვით მათ მაღალ სითბოზე.
- შემდეგ დაამატეთ ხახვი, დაჭრილი ნახევარ რგოლებში; მუდმივად აურიეთ, გააჩერეთ კიდევ 3-4 წუთი, შემდეგ შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე და, სახურავის ქვეშ გააცხელეთ 15 წუთის განმავლობაში (ზოგჯერ აურიეთ).
- დაჭრილი სტაფილო დაამატეთ და სითბოს გაზრდის შემდეგ, მუდმივად აურიეთ, კიდევ 5-7 წუთი მოხარშეთ.
- წითელი და ყვითელი ზარის წიწაკისგან მხოლოდ ნახევარი აიღეთ, პრინციპში, შეგიძლიათ მხოლოდ ერთი ფერის წიწაკა აიღოთ.
- დაჭრილი წიწაკა, მოათავსეთ ტაფაში და გააჩერეთ კიდევ 5 წუთი, დაამატეთ მარილი, დაუმატეთ 1/3 ჩაის კოვზი კურკუმა, პაპრიკა, რეღანი, მაიორანი.
- შემდეგ დაასხით ბრინჯის ნახევარი, მარილი კვლავ და დაამატეთ სანელებლების ნაწილი, შემდეგ ბრინჯის მეორე ნახევარი და დანარჩენი სანელებლები.
- კვლავ დაამატეთ მარილი, ჩადეთ ნიორი შუაზე, გაჭერით მისი ქვედა ნაწილი.
- დაასხით ეს ყველაფერი მდუღარე წყლით, ისე რომ წყალი ბრინჯზე დაახლოებით 1 სმ-ით მეტი იყოს და დაბალ სითბოზე მოხარშეთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.
სოკოს ფლოვი
სოკოს ფლოვი
Comments