ინგრედიენტები:

  • შამპინიონები – 20 ცალი.
  • ბრინჯი – 400 გ
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ხახვი – 2 ც.
  • ზარის წიწაკა (წითელი და ყვითელი) – 1 ან 2 ყოველი ფერის
  • ნიორი – 1 თავი
  • მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის
  • მარილი – გემოვნებით
  • პაპრიკა – გემოვნებით
  • კურკუმა – გემოვნებით
  • მაიორანი – გემოვნებით
  • რეღანი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ჩამოიბანეთ სოკო და კარგად გაშრეთ.
  2. კარგად გაათბეთ ზეთი ვოკში და იქ გააგზავნეთ სოკო. შეწვით მათ მაღალ სითბოზე.
  3. შემდეგ დაამატეთ ხახვი, დაჭრილი ნახევარ რგოლებში; მუდმივად აურიეთ, გააჩერეთ კიდევ 3-4 წუთი, შემდეგ შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე და, სახურავის ქვეშ გააცხელეთ 15 წუთის განმავლობაში (ზოგჯერ აურიეთ).
  4. დაჭრილი სტაფილო დაამატეთ და სითბოს გაზრდის შემდეგ, მუდმივად აურიეთ, კიდევ 5-7 წუთი მოხარშეთ.
  5. წითელი და ყვითელი ზარის წიწაკისგან მხოლოდ ნახევარი აიღეთ, პრინციპში, შეგიძლიათ მხოლოდ ერთი ფერის წიწაკა აიღოთ.
  6. დაჭრილი წიწაკა, მოათავსეთ ტაფაში და გააჩერეთ კიდევ 5 წუთი, დაამატეთ მარილი, დაუმატეთ 1/3 ჩაის კოვზი კურკუმა, პაპრიკა, რეღანი, მაიორანი.
  7. შემდეგ დაასხით ბრინჯის ნახევარი, მარილი კვლავ და დაამატეთ სანელებლების ნაწილი, შემდეგ ბრინჯის მეორე ნახევარი და დანარჩენი სანელებლები.
  8. კვლავ დაამატეთ მარილი, ჩადეთ ნიორი შუაზე, გაჭერით მისი ქვედა ნაწილი.
  9. დაასხით ეს ყველაფერი მდუღარე წყლით, ისე რომ წყალი ბრინჯზე დაახლოებით 1 სმ-ით მეტი იყოს და დაბალ სითბოზე მოხარშეთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.

სოკოს ფლოვი

სოკოს ფლოვი

 

Comments