ინგრედიენტები:

  • შებოლილი თევზი – 300 გ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • რძე – 100 მლ
  • ბრინჯი – 200 გ
  • მოხარშული პატარა ლობიო – 60 გრ
  • მდნარი ქარაქი – 80 გ
  • ოხრახუში – გემოვნებით
  • კამა – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ შებოლილი თევზი, შემდეგ ამოიღეთ კანი და ამოიღეთ ძვლები, გადაიტანეთ ფილე საცხობ კერძში.
  2. სცემეთ კვერცხი რძით, დაასხით თევზის ფილე ნარევით, განათავსეთ ზომიერად გაცხელებულ ღუმელში, გამოაცხვეთ სანამ ოქროსფერი გახდება.
  3. მარილიან წყალში ნახევრად მოხარშეთ ბრინჯი, აურიეთ ლობიო, დაასხით მდნარი კარაქი და ადუღებამდე დაბალ ცეცხლზე მიიყვანეთ.

 

სომხური ფლოვი

Comments