ინგრედიენტები:

  • კანის გარეშე კაკალი – 1 ჭიქა.
  • ნიორი – 5 კბილი.
  • დაფქული ქინძის თესლი – 1 ჩ.კ.
  • ახალი ქინძი – 2 ტოტი
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • ბროწეულის წვენი – 1/4 ჭიქა
  • მწარე წითელი წიწაკა – 1 ტოტი
  • მცენარეული ზეთი – 1/2 ს.კ.
  • ბროწეულის თესლი – გემოვნებით და სურვილით.
  • ხახვი (თევზისთვის) დაჭრილი – 1 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. ნახევარი ჭიქა ნიგოზი, ქინძის თესლებთან და ტოტებთან ერთად, ცხარე წიწაკა, ნიორი და მარილი, გაატარეთ ხორცის საფქვავში რამდენჯერმე.
  2. ამის შემდეგ, შეურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად და გაანაწილეთ იგი ნაღმტყორცნებიდან, შეგიძლიათ გახეხოთ იგი ყავის საფქვავზე მტვრის მდგომარეობაში.
  3. დაამატეთ ½ ჩ.კ. მარილი კაკალში, რომელიც დარჩა, და გახეხეთ, აურიეთ თხილის მასასთან და აურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად.
  4. დაამატეთ ბროწეულის წვენი და მოხარშეთ სასურველ გასქელებამდე ცხელი წყლის დამატებით.

სოუსი ბაცე მწვადისთვის

სოუსი ბაცე მწვადისთვის

 

Comments