ინგრედიენტები:

  • რძე – 800-1000 მლ
  • კარაქი – 80-100 გ
  • ფქვილი – 80-100 გ
  • ნიგოზი – პინჩი
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ქვაბში, დაბალ სითბოზე, გააცხელეთ კარაქი.
  2. დაასხით ფქვილი და აურიეთ, გააგრძელეთ ზეთ-ფქვილის ნარევის გაცხელება.
  3. დაასხით 300 მლ ცივი რძე მცირე ნაწილებით, მუდმივად აურიეთ ხის სპატულით.
  4. აურიეთ სოუსი, სანამ არ დარბილდება.
  5. დაასხით დანარჩენი რძე და კარგად აურიეთ.
  6. სოუსი მოიხარშეთ ადუღებამდე, მუდმივად აურიეთ და 5 წუთის განმავლობაში ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე.
  7. დაამატეთ „ბეშამელში“ მარილი, წიწაკა და ჯავზი, გემოვნებით.
  8. განათავსეთ ნაჭერი კარაქი (30-50 გრ), შეურიეთ და დაფარეთ პანი თავსახურით.

სოუსი ბეშამელი

სოუსი ბეშამელი

 

Comments