სოუსი ბეშამელი
ინგრედიენტები:
- რძე – 800-1000 მლ
- კარაქი – 80-100 გ
- ფქვილი – 80-100 გ
- ნიგოზი – პინჩი
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ქვაბში, დაბალ სითბოზე, გააცხელეთ კარაქი.
- დაასხით ფქვილი და აურიეთ, გააგრძელეთ ზეთ-ფქვილის ნარევის გაცხელება.
- დაასხით 300 მლ ცივი რძე მცირე ნაწილებით, მუდმივად აურიეთ ხის სპატულით.
- აურიეთ სოუსი, სანამ არ დარბილდება.
- დაასხით დანარჩენი რძე და კარგად აურიეთ.
- სოუსი მოიხარშეთ ადუღებამდე, მუდმივად აურიეთ და 5 წუთის განმავლობაში ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე.
- დაამატეთ „ბეშამელში“ მარილი, წიწაკა და ჯავზი, გემოვნებით.
- განათავსეთ ნაჭერი კარაქი (30-50 გრ), შეურიეთ და დაფარეთ პანი თავსახურით.
სოუსი ბეშამელი
სოუსი ბეშამელი
Comments