სოუსი „რომესკო“ წითელი პაპრიკისგან
ინგრედიენტები:
- პომიდორი – 350 გრ.
- ნიორი – 1 თავი
- ზეითუნის ზეთი
- თხილი / ნუში დაფქული – 350 გრ.
- ფრანგული ბაგეტი
- ღვინის ძმარი
- პაპრიკა წითელი
- მარილი
- წიწაკა
- ორეგანო
- როზმარინი
- ბეგქონდარა
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
- განათავსეთ პომიდორი, წიწაკა და ნიორი საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ 45 წუთის განმავლობაში, სანამ წიწაკა დაბნელდება და გახდება რბილი.
- როდესაც ბოსტნეული ოდნავ გაცივდა, გაასუფთავეთ პომიდორი და მოათავსეთ ცალკე თასში. გახეხეთ და დაამატეთ ნიორი პომიდორში. დაფქული წიწაკა ბლენდერში დაჭერით პასტის მდგომარეობამდე.
- ჩაასხით ტაფაში 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და შეწვით კაკალი 5 წთ. როდესაც ისინი მუქ ოქროსფერ შეფერილობას მიიღებენ, წაუსვით ქაღალდის პირსახოცი და ამოიღეთ ზედმეტი ზეთი.
- დაჭერით პური კუბებად და შეწვით 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთში მარილითა და მწვანილებით.
- პომიდვრის და ნივრის თასში, დაამატეთ თხილი, პური, ძმარი, დაჭრილი პაპრიკა, მარილი, წიწაკა და კარგად სცემეთ მიქსერით. შემდეგ დაამატეთ ზეითუნის ზეთი სოუსში გახეხვის შემდეგ და აურიეთ.
სოუსი
სოუსი
Comments