ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 450 გ
  • ფორთოხალი – 2 ცალი.
  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
  • შაქარი – პინჩი
  • ფიჭვის კაკალი – 2 ს.კ.
  • სანელებლები – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გახეხეთ სტაფილო დიდ ღრიალზე.
  2. გახეხეთ ფორთოხალი, ამოიღეთ გარსები და დაჭერით ნაჭრებად, შეაგროვეთ შედეგად მიღებული წვენი.
  3. სოუსისთვის აურიეთ ზეთი, წვენი, მარილი, წიწაკა და შაქარი.
  4. სანამ ემსახურებით, აურიეთ სტაფილო ფორთოხლის ნაჭრებით, დაასხით სოუსი და გაატარეთ თხილით.

სტაფილოს და ფორთოხლის სალათი

 

Comments