ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 1 ჭიქა
  • სოდა – 1 ჩ.კ.
  • მარილი – 1/4 ჩ.კ.
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • შაქარი – 1/2 ჭიქა
  • ყავისფერი შაქარი – 1/3 ჭიქა
  • სტაფილო – 2 ცალი.
  • იოგურტი – 1/4 ჭიქა
  • შაქრის ფხვნილი – 1 ჭიქა
  • წყალი – 2 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. აურიეთ ფქვილი სოდა, მარილი, კარდამონი.
  2. შეურიეთ კვერცხი, შაქარი, ყავისფერი შაქარი, გახეხეთ.
  3. დაამატეთ უცხიმო იოგურტი (შეგიძლიათ – არაჟანი), წვრილად გახეხილი სტაფილო, მშრალი ინგრედიენტები. აურიეთ.
  4. დაასხით ცომი ფორმაში.
  5. გამოაცხვეთ 175 გრადუსზე 40–45 წუთის განმავლობაში.
  6. ჭიქურისთვის შაქრის ფხვნილი წყალს აურიეთ.
Comments