სტაფილოს პიურე
ინგრედიენტები:
- 2 ჭიქა დაჭრილი სტაფილო (სასურველია გახეხილი)
- 1 ჭიქა ბოსტნეულის ან ხორცის ბულიონი
- 3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ხახვი
- 1 ჩაის კოვზი დაჭრილი ნიორი
- 1 ჩაის კოვზი ახლად დაჭრილი ჯანჯაფილი
- 1 ჩაის კოვზი სეზამის თესლი
- 3 სუფრის კოვზი შაქარი
- ნიგოზის, დარიჩინის, ქინძის პინჩი
- მარილი – გემოვნებით
პიურეს შევსება:
- 3 სუფრის კოვზი გოგრის თესლი
- 30 მლ ბალზამური ძმარი
- 3 სუფრის კოვზი შაქარი
- 1 სუფრის კოვზი ახალი ბეგქონდარას ფოთლები
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- მსუბუქად შემწვარი გოგრის თესლები დაბალ სიცხეზე მოათავსეთ პანში.
- ვამზადებთ შევსებას – სცემეთ ბალზამიანი ძმარი შაქრით, შემდეგ დაამატეთ თესლი და ბეგქონდარას ფოთლები.
- თასში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. დაამატეთ ხახვი, ნიორი, ჯანჯაფილი, სეზამი, დარიჩინი, ქინძი და ჯავზი. გააჩერეთ 5-7 წუთის განმავლობაში, მუდმივად აურიეთ.
- შეამცირეთ სითბო და დაამატეთ სტაფილო, გააჩერეთ დაახლოებით ხუთი წუთის განმავლობაში.
- დაამატეთ ბულიონი და შაქარი, გააჩერეთ ცეცხლი კიდევ ათი წუთის განმავლობაში.
- მიღებული მასა ცეცხლიდან ამოიღეთ და ბლენდერში მოათავსეთ ერთგვაროვან მასამდე. დაამატეთ მარილი და გაავრცელეთ ფირფიტებზე.
სტაფილოს პიურე
სტაფილოს პიურე
Comments