ინგრედიენტები:

  • 2 ჭიქა დაჭრილი სტაფილო (სასურველია გახეხილი)
  • 1 ჭიქა ბოსტნეულის ან ხორცის ბულიონი
  • 3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ხახვი
  • 1 ჩაის კოვზი დაჭრილი ნიორი
  • 1 ჩაის კოვზი ახლად დაჭრილი ჯანჯაფილი
  • 1 ჩაის კოვზი სეზამის თესლი
  • 3 სუფრის კოვზი შაქარი
  • ნიგოზის, დარიჩინის, ქინძის პინჩი
  • მარილი – გემოვნებით

პიურეს შევსება:

  • 3 სუფრის კოვზი გოგრის თესლი
  • 30 მლ ბალზამური ძმარი
  • 3 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 1 სუფრის კოვზი ახალი ბეგქონდარას ფოთლები
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მსუბუქად შემწვარი გოგრის თესლები დაბალ სიცხეზე მოათავსეთ პანში.
  2. ვამზადებთ შევსებას – სცემეთ ბალზამიანი ძმარი შაქრით, შემდეგ დაამატეთ თესლი და ბეგქონდარას ფოთლები.
  3. თასში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. დაამატეთ ხახვი, ნიორი, ჯანჯაფილი, სეზამი, დარიჩინი, ქინძი და ჯავზი. გააჩერეთ 5-7 წუთის განმავლობაში, მუდმივად აურიეთ.
  4. შეამცირეთ სითბო და დაამატეთ სტაფილო, გააჩერეთ დაახლოებით ხუთი წუთის განმავლობაში.
  5. დაამატეთ ბულიონი და შაქარი, გააჩერეთ ცეცხლი კიდევ ათი წუთის განმავლობაში.
  6. მიღებული მასა ცეცხლიდან ამოიღეთ და ბლენდერში მოათავსეთ ერთგვაროვან მასამდე. დაამატეთ მარილი და გაავრცელეთ ფირფიტებზე.

სტაფილოს პიურე

სტაფილოს პიურე

 

Comments