სტაფილოს ჟელე
ინგრედიენტები:
- სტაფილო – 4 ცალი.
- შაქარი – 1/3 ჭიქა
- ჟელატინი – 30 გ
- ლიმონის მჟავა – დანის წვერზე
- წყალი – 300 მლ
მომზადების წესი:
- გაწურეთ წვენი გაწურული და გარეცხილი სტაფილოსგან, დაასხით დარჩენილი ნაწილი წყლით და 10-15 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
- გაწურეთ, დაამატეთ შაქარი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაამატეთ წინასწარ გაჟღენთილი ჟელატინი და ლიმონმჟავა.
- შემდეგ აურიეთ სტაფილოს წვენი, დაასხით ფორმებში და გააცივეთ.
ჟელე
სტაფილოს ჟელე
Comments