ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 4 ცალი.
  • შაქარი – 1/3 ჭიქა
  • ჟელატინი – 30 გ
  • ლიმონის მჟავა – დანის წვერზე
  • წყალი – 300 მლ

მომზადების წესი:

  1. გაწურეთ წვენი გაწურული და გარეცხილი სტაფილოსგან, დაასხით დარჩენილი ნაწილი წყლით და 10-15 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
  2. გაწურეთ, დაამატეთ შაქარი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაამატეთ წინასწარ გაჟღენთილი ჟელატინი და ლიმონმჟავა.
  3. შემდეგ აურიეთ სტაფილოს წვენი, დაასხით ფორმებში და გააცივეთ.

ჟელე

სტაფილოს ჟელე

 

Comments