ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 2-4 ც.
  • ხახვი – 1-2 ცალი.
  • მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის
  • თეთრი კომბოსტო – 500 გრ
  • არაჟანი – 150 გრ

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ, გახეხეთ, დაჭერით სტაფილო თხელი ზოლებით.
  2. კანი გაწმინდეთ ხახვს, წვრილად დაჭერით, მცენარეული ზეთი შეწვით სტაფილოსთან ერთად.
  3. გაჟღენთილ ბოსტნეულში დაამატეთ მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით, ყველაფერი კარგად აურიეთ.
  4. თეთრ კომბოსტოს გაჭერით ქვედა ნაწილი (დაახლოებით 1/3).
  5. დაასხით მდუღარე წყალი ზემო ნაწილზე, გააჩერეთ სანამ არ გაცივდება, ამოშალეთ იგი ფოთლებში, ამოიღეთ ნაკბენი.
  6. დადგით თითოეულ კომბოსტოს ფოთოლზე 1-2 ს.კ. ფარში და შეუბრუნეთ ფოთლების კიდეები, შექმენით კომბოსტოს რულონები კონვერტების სახით.
  7. კომბოსტოს რულონები მოათავსეთ პანში, რომლის ქვედა ნაწილი დაფარულია კომბოსტოს ფოთლებით, დაასხით არაჟანი და მოადუღეთ ღუმელში დაბალ ცეცხლზე.

სტაფილოს ტოლმა

სტაფილოს ტოლმა

 

Comments