სტაფილოს ტოლმა
ინგრედიენტები:
- სტაფილო – 2-4 ც.
- ხახვი – 1-2 ცალი.
- მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის
- თეთრი კომბოსტო – 500 გრ
- არაჟანი – 150 გრ
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ, გახეხეთ, დაჭერით სტაფილო თხელი ზოლებით.
- კანი გაწმინდეთ ხახვს, წვრილად დაჭერით, მცენარეული ზეთი შეწვით სტაფილოსთან ერთად.
- გაჟღენთილ ბოსტნეულში დაამატეთ მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით, ყველაფერი კარგად აურიეთ.
- თეთრ კომბოსტოს გაჭერით ქვედა ნაწილი (დაახლოებით 1/3).
- დაასხით მდუღარე წყალი ზემო ნაწილზე, გააჩერეთ სანამ არ გაცივდება, ამოშალეთ იგი ფოთლებში, ამოიღეთ ნაკბენი.
- დადგით თითოეულ კომბოსტოს ფოთოლზე 1-2 ს.კ. ფარში და შეუბრუნეთ ფოთლების კიდეები, შექმენით კომბოსტოს რულონები კონვერტების სახით.
- კომბოსტოს რულონები მოათავსეთ პანში, რომლის ქვედა ნაწილი დაფარულია კომბოსტოს ფოთლებით, დაასხით არაჟანი და მოადუღეთ ღუმელში დაბალ ცეცხლზე.
სტაფილოს ტოლმა
სტაფილოს ტოლმა
Comments