ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 1 კგ
  • ფქვილი – 300 გ
  • რძე – 110 მლ
  • კვერცხი – 3 ცალი.
  • შაქარი – 30 გ
  • კარაქი ან მცენარეული ზეთი
  • საფუარი – 10 გრ
  • არაჟანი – 250 გრ
  • მარილი – გემოვნებით
  • მწვანილი – გაფორმებისთვის
  • კარაქი – 30 გრ

მომზადების წესი:

  1. გახეხილი სტაფილო დაჭერით როგორც გინდათ, დაასხით ცხელი წყალი და დატოვეთ, სანამ მზად არ იქნება.
  2. გადაწურეთ ბულიონი და გაწურეთ სტაფილო.
  3. დაფქულ სტაფილოში დაამატეთ ცოტა მჟავე (30 მლ პორციაზე), საფუარი გაზავებული თბილი რძით, ფქვილით, შაქრით და მდნარი კარაქით.
  4. კარგად აურიეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას დუღილისთვის 2-2,5 საათის განმავლობაში.
  5. როდესაც მასა წამოიწევს, დაამატეთ მას კვერცხის გული, გახეხილი მარილით, კარგად აურიეთ და ჩადეთ გახურებული თეთრები.
  6. ზეთით გაცხელებულ პანელზე, გააფინეთ სტაფილოს მასა პატარა ფრეიტერების ფორმით და შემწვარეთ ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

სტაფილოს ფრეიტერები

სტაფილოს ფრეიტერები

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments