ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 675 გ
  • ქათმის ბულიონი – 900 გრ
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიახური – 2 ღერო
  • კარაქი – 25 გ
  • ფქვილი – 25 გ
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ლიმონის წვენი – 2 ჩ.კ.
  • ოხრახუში დეკორაციისთვის
  • შედედებული რძე შაქრის გარეშე – 400 გრ
  • სტაფილო დეკორაციისთვის – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ჩაყარეთ დაჭრილი სტაფილო მდუღარე წყალში, მოხარშეთ 15 წუთის განმავლობაში.
  2. გაწურეთ წყალი.
  3. დაჭერით ხახვი და ნიახური.
  4. შეწვით კარაქში, სანამ არ გახდება რბილი.
  5. შეამცირეთ სითბო, დაამატეთ ფქვილი და სტაფილო.
  6. აურიეთ, ნელა დაასხით ბულიონი და შედედებული რძე.
  7. დაამატეთ ლიმონის წვენი.
  8. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შეამცირეთ სითბო და კიდევ 5 წუთი დატოვეთ.
  9. დაამატეთ სანელებლები გემოვნებით.
  10. მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  11. ბულიონი რომ მოამზადოთ, მოათავსეთ ერთი ქათმის ძვლები, დაჭრილი ბოსტნეული (1 თავი ხახვი, 1 პრასი, 2 სტაფილო, ნიახურის 2 ღერო)) დიდ ტაფაში, რამდენიმე მარცვლეულის წიწაკა, მარილი, 1.8 ლ წყალი.
  12. დააფარეთ სახურავით, მოხარშეთ დაბალ სითბოზე 1-2 საათის განმავლობაში.
  13. გააცივეთ.
Comments