ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 100 გ
  • ვაშლი – 100 გ
  • კვერცხის თეთრი – 1 ც.
  • კარაქი – 10 გ
  • სემოლინა – 10 გ
  • შაქარი – 5 გ
  • არაჟანი – 30 გრ
  • კრუტონები – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. სტაფილო დავჭრათ თხელი ზოლებით და ჩავყაროთ წყალში, კარაქის დამატებით.
  2. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ვაშლი და შაქარი და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ.
  3. შემდეგ დაასხით სემოლინა, აურიეთ, გაერთიანეთ ნაცემი ცილა და გააცივეთ.
  4. შედეგად მიღებული მასისგან ჩამოაყალიბეთ კოტლეტი, დაასხით პურის ნამცხვრები, დაასხით ზეთი და გამოაცხვეთ ღუმელში.

სტაფილო-ვაშლის კოტლეტი

 

Comments