სტრატა სტაფილოთი და ისპანახით
ინგრედიენტები:
- სტაფილო – 2-3 ცალი.
- ხახვი – 1/2 ც.
- ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
- ისპანახი – 2 ჭიქა
- პური – 8 ნაჭერი
- ყველი – 110 გ
- როზმარინი – 1 სუფრის კოვზი
- მწვანე ხახვი – 1 ს.კ.
- კვერცხი – 5 ცალი.
- რძე – 1.5 ს.კ.
მომზადების წესი:
- წინასწარ მოამზადეთ ფენა.
- გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.
- გახეხეთ სტაფილო და დაჭერით ისინი 6 მმ კუბებად.
- შეურიეთ ხახვის კუბურებს, ზეითუნის ზეთს, მარილისა და წიწაკის ნახევარს.
- გაანაწილეთ პერგამენტთან დაფარულ ფურცელში ერთ ფენაში და გამოაცხვეთ სანამ რბილი სტაფილო გახდება, დაახლოებით 20 წუთი.
- დაჭრილი ისპანახი მოათავსეთ თასში და დაამატეთ ცხელი ბოსტნეული.
- დაჭერით პური და მოათავსეთ თასში, დაამატეთ 100 გრ ყველი, როზმარინი და დაჭრილი მწვანე ხახვი. აურიეთ.
- შეზეთეთ ფორმა 22×22 სმ. განათავსეთ ნარევი.
- ცალკე თასში, სცემეთ კვერცხი, რძე, წიწაკა და მარილი.
- დაასხით თავზე და დააჭირეთ მსუბუქად.
- დაფარეთ კილიტა და მაცივარში ჩადეთ.
- დილით, აცხვეთ ფენა 45 წუთის განმავლობაში 175 გრადუსზე.
- ამოიღეთ კილიტა, გაწურეთ ყველით და გააცხელეთ კილიტაზე 20-30 წუთის განმავლობაში.
სტრატა სტაფილოთი და ისპანახით
სტრატა სტაფილოთი და ისპანახით
Comments