ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 2-3 ცალი.
  • ხახვი – 1/2 ც.
  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • ისპანახი – 2 ჭიქა
  • პური – 8 ნაჭერი
  • ყველი – 110 გ
  • როზმარინი – 1 სუფრის კოვზი
  • მწვანე ხახვი – 1 ს.კ.
  • კვერცხი – 5 ცალი.
  • რძე – 1.5 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. წინასწარ მოამზადეთ ფენა.
  2. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.
  3. გახეხეთ სტაფილო და დაჭერით ისინი 6 მმ კუბებად.
  4. შეურიეთ ხახვის კუბურებს, ზეითუნის ზეთს, მარილისა და წიწაკის ნახევარს.
  5. გაანაწილეთ პერგამენტთან დაფარულ ფურცელში ერთ ფენაში და გამოაცხვეთ სანამ რბილი სტაფილო გახდება, დაახლოებით 20 წუთი.
  6. დაჭრილი ისპანახი მოათავსეთ თასში და დაამატეთ ცხელი ბოსტნეული.
  7. დაჭერით პური და მოათავსეთ თასში, დაამატეთ 100 გრ ყველი, როზმარინი და დაჭრილი მწვანე ხახვი. აურიეთ.
  8. შეზეთეთ ფორმა 22×22 სმ. განათავსეთ ნარევი.
  9. ცალკე თასში, სცემეთ კვერცხი, რძე, წიწაკა და მარილი.
  10. დაასხით თავზე და დააჭირეთ მსუბუქად.
  11. დაფარეთ კილიტა და მაცივარში ჩადეთ.
  12. დილით, აცხვეთ ფენა 45 წუთის განმავლობაში 175 გრადუსზე.
  13. ამოიღეთ კილიტა, გაწურეთ ყველით და გააცხელეთ კილიტაზე 20-30 წუთის განმავლობაში.

სტრატა სტაფილოთი და ისპანახით

სტრატა სტაფილოთი და ისპანახით

 

Comments