სტრუფოლი
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 450 გ
- კვერცხი – 4 ცალი.
- მარილი – პინჩი
- შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
- მცენარეული ზეთი – ფრიტურისთვის
- თაფლი – 200 გ
- შაქარი – 3 სუფრის კოვზი
- ცუკატები – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- აურიეთ ფქვილი ცედრას, მარილისა და შაქარს, დაასხით სამუშაო ზედაპირზე სლაიდით.
- გააკეთეთ სიღრმე ცენტრში და სცემეთ კვერცხები მასში. დააბლენდერეთ გლუვი ცომი.
- გაყავით ცომი ნაწილებად.
- თითოეული მათგანისგან ჩამოაყალიბეთ შეკვრა დაახლოებით 1.5 სმ სისქით. ჩანადები მოჭერით ნაჭრებად.
- ღრმა საცხში ან პანელში, მცენარეული ზეთი საშუალო სითბოზე გააცხელეთ 170 გრადუსამდე ტემპერატურამდე.
- რამდენიმე ჯგუფში, მოაყარეთ ცომის ნაჭრები, სანამ ოქროსფერი გახდება ყველა მხრიდან.
- მზა ბურთები გადაიტანეთ ქაღალდის პირსახოცებზე, რომ ზედმეტი ცხიმი შეიწოვოს.
- მოამზადეთ სიროფი. თაფლი და შაქარი მოათავსეთ პატარა დიფერში და განათავსეთ ღუმელში.
- საშუალო სიცხეზე ნელა აურიეთ, შაქარი რომ გაქრეს.
- განათავსეთ ბურთულები სიროფში და აურიეთ.
სტრუფოლი
სტრუფოლი
Comments