ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 450 გ
  • კვერცხი – 4 ცალი.
  • მარილი – პინჩი
  • შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
  • მცენარეული ზეთი – ფრიტურისთვის
  • თაფლი – 200 გ
  • შაქარი – 3 სუფრის კოვზი
  • ცუკატები – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. აურიეთ ფქვილი ცედრას, მარილისა და შაქარს, დაასხით სამუშაო ზედაპირზე სლაიდით.
  2. გააკეთეთ სიღრმე ცენტრში და სცემეთ კვერცხები მასში. დააბლენდერეთ გლუვი ცომი.
  3. გაყავით ცომი ნაწილებად.
  4. თითოეული მათგანისგან ჩამოაყალიბეთ შეკვრა დაახლოებით 1.5 სმ სისქით. ჩანადები მოჭერით ნაჭრებად.
  5. ღრმა საცხში ან პანელში, მცენარეული ზეთი საშუალო სითბოზე გააცხელეთ 170 გრადუსამდე ტემპერატურამდე.
  6. რამდენიმე ჯგუფში, მოაყარეთ ცომის ნაჭრები, სანამ ოქროსფერი გახდება ყველა მხრიდან.
  7. მზა ბურთები გადაიტანეთ ქაღალდის პირსახოცებზე, რომ ზედმეტი ცხიმი შეიწოვოს.
  8. მოამზადეთ სიროფი. თაფლი და შაქარი მოათავსეთ პატარა დიფერში და განათავსეთ ღუმელში.
  9. საშუალო სიცხეზე ნელა აურიეთ, შაქარი რომ გაქრეს.
  10. განათავსეთ ბურთულები სიროფში და აურიეთ.

სტრუფოლი

სტრუფოლი

 

Comments