ტარტი პომიდვრით, მწვანილით და ბრინზით
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 200 გ
- კარაქი – 100 გ
- მარილი – პინჩი
- რძე – 1-2 ს.კ.
- კვერცხი – 1 ც.
შევსებისთვის:
- კვერცხი – 1 ც.
- პომიდორი – 1-2 ცალი.
- ბრინზა – 200 გ
- მწვანილი (კამა, ოხრახუში, მწვანე ხახვი, რეღანი) – თაიგული
მომზადების წესი:
- მოამზადეთ ცომი: მოაყარეთ ფქვილი, დაამატეთ მარილი, ცივი კარაქი და სწრაფად გახეხეთ, რომ მიიღოთ მასა, რომელიც პურის ნამსხვრევებს მიემსგავსება.
- შემდეგ დაამატეთ კვერცხი, ცივი რძე და გააკეთეთ ცომი. შეაგროვეთ იგი ბურთში და შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ გადმოწურეთ ცომი და განათავსეთ საცხობ კერძში 24 სმ დიამეტრით, თითებით ჩამოაყალიბეთ მხარეები 1-1,5 სმ სიმაღლით.
- გააგზავნეთ ტარტი წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 10-15 წუთის განმავლობაში.
- ამ დროს, მოამზადეთ შევსება. გაირეცხეთ მწვანილი (კამა, ოხრახუში, ხახვი, რეღანი) წყლის ქვეშ, გაამშრალეთ და წვრილად დაჭერით.
- ბლენდერის გამოყენებით სცემეთ ყველი, კვერცხი და მწვანილი. უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.
- ამოიღეთ ნახევრად მზა ტარტი ღუმელიდან და თანაბრად გაავრცელეთ შევსება და ზედაპირზე გარეცხილი და თხლად დაჭრილი პომიდორი.
- შეაბრუნეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ მომზადებამდე.
Comments