ტეფტელი ტომატის სოუსში
ინგრედიენტები:
- სტაფილო – 1 ცალი
- ფარში – 500 გრ
- ხახვი – 2 ცალი
- ბრინჯი – 125 გ
- დაფნის ფოთოლი – 4 ცალი
- ტომატის პასტა – 2 სუფრის კოვზი
- შავი წიწაკის ბარდა – 6 ცალი
- ქინძი – 1 ჩაის კოვზი
- შაქარი – 1 ჩაის კოვზი
- ხორბლის ფქვილი – 3 სუფრის კოვზი
- გემოვნებით მარილი
მომზადების წესი:
- მოხარშეთ ბრინჯი, ჩამოიბანეთ ცივ წყალში.
- გახეხეთ სტაფილო, დაჭერით ხახვი კუბებად.
- მოაყარეთ ფარში მარილით, წიწაკით, დაამატეთ ნახევარი ხახვი, გახეხილი სტაფილო, ბრინჯი.
- აურიეთ ფარში. გააკეთეთ მრგვალი ბურთები, გააფართოვეთ ისინი ფქვილში და გააჩერეთ 2-3 წუთის განმავლობაში.
- სოუსისთვის: 0,5 ჭიქა წყალი შეურიეთ 2 სუფრის კოვზს ტომატის პასტას, 3 სუფრის კოვზი ფქვილი.
- დაასხით ტეფტელებზე.
- და ბოლოს დაამატეთ სანელებლები, შაქარი და მარილი.
- ხარშეთ დაბალ სითბოზე 35-40 წუთის განმავლობაში.
ტეფტელი ტომატის სოუსში
ტეფტელი ტომატის სოუსში
Comments