ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 1 ცალი
  • ფარში – 500 გრ
  • ხახვი – 2 ცალი
  • ბრინჯი – 125 გ
  • დაფნის ფოთოლი – 4 ცალი
  • ტომატის პასტა – 2 სუფრის კოვზი
  • შავი წიწაკის ბარდა – 6 ცალი
  • ქინძი – 1 ჩაის კოვზი
  • შაქარი – 1 ჩაის კოვზი
  • ხორბლის ფქვილი – 3 სუფრის კოვზი
  • გემოვნებით მარილი

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ ბრინჯი, ჩამოიბანეთ ცივ წყალში.
  2. გახეხეთ სტაფილო, დაჭერით ხახვი კუბებად.
  3. მოაყარეთ ფარში მარილით, წიწაკით, დაამატეთ ნახევარი ხახვი, გახეხილი სტაფილო, ბრინჯი.
  4. აურიეთ ფარში. გააკეთეთ მრგვალი ბურთები, გააფართოვეთ ისინი ფქვილში და გააჩერეთ 2-3 წუთის განმავლობაში.
  5. სოუსისთვის: 0,5 ჭიქა წყალი შეურიეთ 2 სუფრის კოვზს ტომატის პასტას, 3 სუფრის კოვზი ფქვილი.
  6. დაასხით ტეფტელებზე.
  7. და ბოლოს დაამატეთ სანელებლები, შაქარი და მარილი.
  8. ხარშეთ დაბალ სითბოზე 35-40 წუთის განმავლობაში.

ტეფტელი ტომატის სოუსში

ტეფტელი ტომატის სოუსში

 

Comments