ტოლმა ეჩმიაძინურად
ინგრედიენტები:
- ბადრიჯანი – 3 ცალი.
- ყაბაყი – 3 ცალი.
- პომიდორი – 5 ცალი.
- ზარის წიწაკა – 5 ცალი.
- ხახვი – 7 ცალი.
- მცენარეული ზეთი – 50 მლ
- კომბოსტო – 0,5 ცალი.
- ხორცის ფარში – 1 კგ
- ბრინჯი – 200 გ
- მწვანილი – 1 თაიგული
- ნიორი – 4 ცალი.
- მარილი – გემოვნებით
- სანელებლები – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ბადრიჯანი და ყაბაყი დაჭერით ნაჭრებით. ამოიღეთ ბირთვი თითოეული ნაჭერიდან კოვზით, ისე რომ ფინჯანი მიიღოთ.
- პომიდორებს გაჭერით ზედები, მაგრამ ბოლომდე არა, და ფრთხილად ამოიღეთ ბირთვი თესლით, პომიდვრის მთლიანობის დარღვევის გარეშე.
- ამოიღეთ თესლი წიწაკისგან. კომბოსტოს მოჭერით ნაკბენი.
- გაჭერით ხახვი ზემოდან და ქვემოდან, გაჭერით ისე, რომ რგოლების ბირთვი გამოჩნდეს და გააკეთეთ გვერდითი ჭრილობა შუაზე.
- გახეხეთ ხახვი და თავები მარილიან მდუღარე წყალში და მოხარშეთ 10-20 წუთის განმავლობაში.
- ამის შემდეგ, დადეთ საცვლებზე, გაწურეთ წყალში და გაასუფთავეთ ცალკეული ფოთლები.
- დაჭერით ხახვი ნახევარ რგოლებში. ხახვი, ყაბაყის ბირთვი, ბადრიჯანი და პომიდორი გავცალოთ მცენარეულ ზეთში.
- დაასხით ბოსტნეულის მარაგი და დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი.
- დაასხით გარეცხილი ბრინჯი და დაჭრილი ნიორი. დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და გახეხილი პომიდორი.
- დაამატეთ წიწაკა და მარილი, დაამატეთ სანელებლები. ყველაფერი შეურიეთ ერთგვაროვან მასამდე.
- ბოსტნეულში დაასხით ფარში და გაავრცელეთ ფენებში თუჯში.
- მოხარშეთ მომზადებამდე საშუალო სიცხეზე.
ტოლმა ეჩმიაძინურად
ტოლმა ეჩმიაძინურად
Comments