ინგრედიენტები:

  • პომიდორი – 1 ც.
  • სერრანო ჩილი – 1 ც.
  • მწვანე ხახვი – 2 ც.
  • ტომატის პასტა – 1.75 ჭიქა
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • წიწაკა – 1/2 ჩ.კ.
  • ხახვი – 1 ს.კ.
  • ქინძი – 1/2 ს.კ.
  • მცენარეული ზეთი

მომზადების წესი:

  1. გრილზე ან ტაფაზე მაღალ ცეცხლზე შეწვით პომიდორი და გააცივეთ. შეწვით ჩილის წიწაკა. როდესაც პომიდორი გაცივდა, ნაზად გაჭერით.
  2. ამოიღეთ ღეროვანი ჩილიდან და წვრილად დაჭერით.
  3. ბლენდერში გაატარეთ ნახევარი პომიდორი ჩილი წიწაკით პასტის მდგომარეობამდე.
  4. ზეთი წაუსვით მწვანე ხახვს და მსუბუქად შეწვით, შემდეგ წვრილად დაჭერით.
  5. შეურიეთ ტომატის პასტა, პომიდვრის მეორე ნახევარი, მოხარშული პასტა, მარილი და პილპილი, გახეხეთ ბლენდერში.
  6. დაამატეთ ორივე სახის ხახვი, ქინძი და კიდევ ერთხელ საფუძვლიანად სცემეთ.

ტომატების სოუსი გრილზე

ტომატების სოუსი გრილზე

Comments