ტომატების სოუსი გრილზე
ინგრედიენტები:
- პომიდორი – 1 ც.
- სერრანო ჩილი – 1 ც.
- მწვანე ხახვი – 2 ც.
- ტომატის პასტა – 1.75 ჭიქა
- მარილი – 1 ჩ.კ.
- წიწაკა – 1/2 ჩ.კ.
- ხახვი – 1 ს.კ.
- ქინძი – 1/2 ს.კ.
- მცენარეული ზეთი
მომზადების წესი:
- გრილზე ან ტაფაზე მაღალ ცეცხლზე შეწვით პომიდორი და გააცივეთ. შეწვით ჩილის წიწაკა. როდესაც პომიდორი გაცივდა, ნაზად გაჭერით.
- ამოიღეთ ღეროვანი ჩილიდან და წვრილად დაჭერით.
- ბლენდერში გაატარეთ ნახევარი პომიდორი ჩილი წიწაკით პასტის მდგომარეობამდე.
- ზეთი წაუსვით მწვანე ხახვს და მსუბუქად შეწვით, შემდეგ წვრილად დაჭერით.
- შეურიეთ ტომატის პასტა, პომიდვრის მეორე ნახევარი, მოხარშული პასტა, მარილი და პილპილი, გახეხეთ ბლენდერში.
- დაამატეთ ორივე სახის ხახვი, ქინძი და კიდევ ერთხელ საფუძვლიანად სცემეთ.
ტომატების სოუსი გრილზე
ტომატების სოუსი გრილზე
Comments