ინგრედიენტები:

  • პომიდორი – 600 გ
  • ხახვი – 1 ც.
  • გოგრა – 200 გ
  • შაქარი – 1 ჩ.კ.
  • ნიორი – 1 კბილი
  • მცენარეული ზეთი – გემოვნებით
  • ბეკონი – 4 ნაჭერი

მომზადების წესი:

  1. პომიდვრის ძირში გააკეთეთ ჭრილობები და ჩაყარეთ მდუღარე წყალში 30 წამის განმავლობაში.
  2. შემდეგ ჩამოიბანეთ ცივი წყლის ქვეშ, ამოიღეთ კანი.
  3. დაჭრილი პომიდორი დაჭერით ნაჭრებად.
  4. გახეხეთ გოგრა, წვრილად დაჭერით ხახვი.
  5. მცენარეულ ზეთში, ხახვი შეწვით სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
  6. დაამატეთ პომიდორი, წიწაკა, ნიორი, დაჭრილი პრესის საშუალებით, მარილი. შეწვით 7-10 წუთის განმავლობაში.
  7. გახეხეთ პომიდორი ბლენდერში.
  8. მცირე ზომის მცენარეული ზეთის პანში მოაყარეთ გოგრა 2-3 წუთის განმავლობაში.
  9. დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი და 250 მლ. წყალი, მოიხარშეთ ადუღებამდე და 10-15 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ, დროდადრო აურიეთ.

ტომატის და გოგრის წვნიანი ბეკონით

ტომატის და გოგრის წვნიანი ბეკონით

 

Comments