ტომატის და გოგრის წვნიანი ბეკონით
ინგრედიენტები:
- პომიდორი – 600 გ
- ხახვი – 1 ც.
- გოგრა – 200 გ
- შაქარი – 1 ჩ.კ.
- ნიორი – 1 კბილი
- მცენარეული ზეთი – გემოვნებით
- ბეკონი – 4 ნაჭერი
მომზადების წესი:
- პომიდვრის ძირში გააკეთეთ ჭრილობები და ჩაყარეთ მდუღარე წყალში 30 წამის განმავლობაში.
- შემდეგ ჩამოიბანეთ ცივი წყლის ქვეშ, ამოიღეთ კანი.
- დაჭრილი პომიდორი დაჭერით ნაჭრებად.
- გახეხეთ გოგრა, წვრილად დაჭერით ხახვი.
- მცენარეულ ზეთში, ხახვი შეწვით სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
- დაამატეთ პომიდორი, წიწაკა, ნიორი, დაჭრილი პრესის საშუალებით, მარილი. შეწვით 7-10 წუთის განმავლობაში.
- გახეხეთ პომიდორი ბლენდერში.
- მცირე ზომის მცენარეული ზეთის პანში მოაყარეთ გოგრა 2-3 წუთის განმავლობაში.
- დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი და 250 მლ. წყალი, მოიხარშეთ ადუღებამდე და 10-15 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ, დროდადრო აურიეთ.
ტომატის და გოგრის წვნიანი ბეკონით
ტომატის და გოგრის წვნიანი ბეკონით
Comments