ინგრედიენტები:

  • მიხაკი – 1/4 ჩ.კ.
  • ზირა – 1 ჩ.კ.
  • ახალი ჯანჯაფილი – 1 ს.კ.
  • დარიჩინი – 1/4 ჩ.კ.
  • ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
  • ჯალაპენოს წიწაკა – 2 ც.
  • შაქარი – 1/2 ჭიქა
  • მარილი – 1/2 ჩ.კ.
  • პომიდორი – 4 ცალი.

მომზადების წესი:

  1. პომიდორი გახეხეთ და მოათავსეთ საშუალო ზომის ქვაბში.
  2. კანიდან მოათავსეთ ჯალაფენოები და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  3. დაამატეთ წიწაკა პანში პომიდვრისკენ. გაჭერით დაახლოებით 3-4 სმ ჯანჯაფილის ფესვი.
  4. გახეხეთ იგი და წვრილად დაჭერით. ჯანჯაფილი მოათავსეთ პანში პომიდორითა და წიწაკით.
  5. დაამატეთ სანელებლები და მარილი, შაქარი და ლიმონის წვენი.
  6. აურიეთ ყველა ინგრედიენტი და მოათავსეთ პანში საშუალო სითბოზე.
  7. როდესაც ნარევი იწყებს ადუღებას, შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ 30-45 წუთის განმავლობაში.
  8. პასტა მზად არის, როდესაც თხევადი აორთქლდა და ნარევი სქელდება.

ტომატის პასტა

ტომატის პასტა

 

Comments