ტომატის პასტა
ინგრედიენტები:
- მიხაკი – 1/4 ჩ.კ.
- ზირა – 1 ჩ.კ.
- ახალი ჯანჯაფილი – 1 ს.კ.
- დარიჩინი – 1/4 ჩ.კ.
- ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
- ჯალაპენოს წიწაკა – 2 ც.
- შაქარი – 1/2 ჭიქა
- მარილი – 1/2 ჩ.კ.
- პომიდორი – 4 ცალი.
მომზადების წესი:
- პომიდორი გახეხეთ და მოათავსეთ საშუალო ზომის ქვაბში.
- კანიდან მოათავსეთ ჯალაფენოები და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
- დაამატეთ წიწაკა პანში პომიდვრისკენ. გაჭერით დაახლოებით 3-4 სმ ჯანჯაფილის ფესვი.
- გახეხეთ იგი და წვრილად დაჭერით. ჯანჯაფილი მოათავსეთ პანში პომიდორითა და წიწაკით.
- დაამატეთ სანელებლები და მარილი, შაქარი და ლიმონის წვენი.
- აურიეთ ყველა ინგრედიენტი და მოათავსეთ პანში საშუალო სითბოზე.
- როდესაც ნარევი იწყებს ადუღებას, შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ 30-45 წუთის განმავლობაში.
- პასტა მზად არის, როდესაც თხევადი აორთქლდა და ნარევი სქელდება.
ტომატის პასტა
ტომატის პასტა
Comments