ინგრედიენტები:

  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ბეკონი – 100-150 გ
  • ნიახური – 3-4 ღერო
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ნიორი – 3 კბილი
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • მშრალი ბეგქონდარა – 0,5 ჩ.კ.
  • ბეგქონდარა – 1 ტოტი
  • პომიდორი – 300-400 გ
  • დაკონსერვებული ლობიო – 1 ქილა
  • ბოსტნეულის ბულიონი – 1 ლ
  • რეღანი – 1 ტოტი
  • პარმეზანი – 100 გრ

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ პომიდორი, გააკეთეთ ჯვრის ფორმის ჭრილობა.
  2. ჩაასხით პომიდორი მდუღარე წყალში 1 წუთის განმავლობაში, ამოიღეთ, დაასხით ცივი წყლით და ამოიღეთ კანი.
  3. ტომატის რბილობი დავჭრათ პატარა კუბებად.
  4. დაჭერით ზარის წიწაკა კუბებად, სტაფილო გახეხეთ დიდ ღრიალზე, წვრილად დაჭერით ხახვი და ნიორი.
  5. აიღეთ ქოთანი სქელი ფსკერით, გაათბეთ მასში მზესუმზირის ზეთი, შეწვით ხახვი სანამ ოქროსფერი გახდება.
  6. დაამატეთ ნიორი, ზარის წიწაკა და სტაფილო, შეწვით დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში.
  7. დაამატეთ პომიდორი და მოადუღეთ დაახლოებით 4 წუთი. დაამატეთ 400 გრ ლობიო (თხევადის გარეშე) და ტომატის სოუსი, დაასხით წყალი ან ბულიონი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და დატოვეთ 30-35 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე.
  8. პომიდვრის სუპი ოდნავ გააცივეთ და ბლენდერის გამოყენებით გააკეთეთ პიურე.
  9. განათავსეთ პანი ცეცხლზე, დაამატეთ დარჩენილი ლობიო (თხევადის გარეშე), მარილი, წიწაკა.
  10. წვნიანი მოიხარშეთ ადუღებამდე და დატოვეთ ცეცხლზე 3-5 წუთის განმავლობაში.
Comments