ტომატის წვნიანი ლობიოთ
ინგრედიენტები:
- ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
- ხახვი – 1 ც.
- ბეკონი – 100-150 გ
- ნიახური – 3-4 ღერო
- სტაფილო – 1 ც.
- ნიორი – 3 კბილი
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- მშრალი ბეგქონდარა – 0,5 ჩ.კ.
- ბეგქონდარა – 1 ტოტი
- პომიდორი – 300-400 გ
- დაკონსერვებული ლობიო – 1 ქილა
- ბოსტნეულის ბულიონი – 1 ლ
- რეღანი – 1 ტოტი
- პარმეზანი – 100 გრ
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ პომიდორი, გააკეთეთ ჯვრის ფორმის ჭრილობა.
- ჩაასხით პომიდორი მდუღარე წყალში 1 წუთის განმავლობაში, ამოიღეთ, დაასხით ცივი წყლით და ამოიღეთ კანი.
- ტომატის რბილობი დავჭრათ პატარა კუბებად.
- დაჭერით ზარის წიწაკა კუბებად, სტაფილო გახეხეთ დიდ ღრიალზე, წვრილად დაჭერით ხახვი და ნიორი.
- აიღეთ ქოთანი სქელი ფსკერით, გაათბეთ მასში მზესუმზირის ზეთი, შეწვით ხახვი სანამ ოქროსფერი გახდება.
- დაამატეთ ნიორი, ზარის წიწაკა და სტაფილო, შეწვით დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში.
- დაამატეთ პომიდორი და მოადუღეთ დაახლოებით 4 წუთი. დაამატეთ 400 გრ ლობიო (თხევადის გარეშე) და ტომატის სოუსი, დაასხით წყალი ან ბულიონი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და დატოვეთ 30-35 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე.
- პომიდვრის სუპი ოდნავ გააცივეთ და ბლენდერის გამოყენებით გააკეთეთ პიურე.
- განათავსეთ პანი ცეცხლზე, დაამატეთ დარჩენილი ლობიო (თხევადის გარეშე), მარილი, წიწაკა.
- წვნიანი მოიხარშეთ ადუღებამდე და დატოვეთ ცეცხლზე 3-5 წუთის განმავლობაში.
Comments