ტორტი გატეხილი შუშა
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 1 ჭიქა
- შაქარი – 1/2 ჭიქა
- კვერცხი – 2 ცალი.
- კარაქი – 50 გრ
- გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
- ჟელატინი – 30 გ
- არაჟანი – 1 ლ
- შაქარი – 1 ჭიქა
მომზადების წესი:
- მოამზადეთ ჟელე შეფუთვაზე გაკეთებული რეცეპტის მიხედვით, დატოვეთ.
- მიქსერის გამოყენებით, სცემეთ კვერცხი შაქრით და კარაქით.
- გააგრძელეთ გახეხვა, დაამატეთ ფქვილი გამაფხვიერებელით.
- გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ 180º C ღუმელში 25 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
- დაასხით ჟელატინი ცივი წყლით, დაუშვით შეშუპება. გააცხელეთ დუღილის გარეშე.
- ჟელატინი მთლიანად უნდა გაქრეს. სცემეთ არაჟანი შაქრით, დაამატეთ ჟელატინი და კვლავ სცემეთ.
- ბისკვიტი და გაყინული ჟელე გაჭერით კუბებად, დაასხით არაჟანი, აურიეთ.
- ჩაასხით საკვები პარკით დაფარულ თასში, შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით.
ტორტი გატეხილი შუშა
ტორტი გატეხილი შუშა
Comments