ტოსკანური სალათი კრუტონით
ინგრედიენტები:
- თეთრი პურის ნაჭრები – 12 ცალი.
- ნიახურის ღერო – 1 ც.
- კიტრი, დაჭრილი – 4 ცალი.
- პომიდორი, წვრილად დაჭრილი – 3 ც.
- ხახვი, დაჭრილი – 6 ტოტი
- უკურკო ზეთისხილი – 1 ჭიქა
- ზეითუნის ზეთი – 4 ს.კ.
- წითელი ღვინის ძმარი – 1 ს.კ.
- მწვანე რეღანი, წვრილად დაჭრილი – მუჭა
- ფეტა – 100 გ
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
- განათავსეთ პურის ნაჭერი საცხობ ფირფიტაზე და მოხარშეთ 8-10 წუთის განმავლობაში, რომ ოქროსფერი გახდნენ.
- ამოიღეთ ღუმელიდან, გააცივეთ და გაჭერით ნაწილებად.
- დაჭერით ნიახური და მოათავსეთ სალათის თასში.
- დაამატეთ კიტრი, პომიდორი, მწვანე ხახვი და ზეთისხილი.
- შეურიეთ ზეითუნის ზეთი და ძმარი პატარა თასში, სუნელი გემოვნებით.
- ბოსტნეული მორთეთ გასახდელით და შეურიეთ ფრთხილად.
- დაამატეთ პური და რეღანი, კვლავ აურიეთ.
- დაასხით სალათს გახეხილი ფეტა.
Comments