ინგრედიენტები:

  • თეთრი პურის ნაჭრები – 12 ცალი.
  • ნიახურის ღერო – 1 ც.
  • კიტრი, დაჭრილი – 4 ცალი.
  • პომიდორი, წვრილად დაჭრილი – 3 ც.
  • ხახვი, დაჭრილი – 6 ტოტი
  • უკურკო ზეთისხილი – 1 ჭიქა
  • ზეითუნის ზეთი – 4 ს.კ.
  • წითელი ღვინის ძმარი – 1 ს.კ.
  • მწვანე რეღანი, წვრილად დაჭრილი – მუჭა
  • ფეტა – 100 გ

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
  2. განათავსეთ პურის ნაჭერი საცხობ ფირფიტაზე და მოხარშეთ 8-10 წუთის განმავლობაში, რომ ოქროსფერი გახდნენ.
  3. ამოიღეთ ღუმელიდან, გააცივეთ და გაჭერით ნაწილებად.
  4. დაჭერით ნიახური და მოათავსეთ სალათის თასში.
  5. დაამატეთ კიტრი, პომიდორი, მწვანე ხახვი და ზეთისხილი.
  6. შეურიეთ ზეითუნის ზეთი და ძმარი პატარა თასში, სუნელი გემოვნებით.
  7. ბოსტნეული მორთეთ გასახდელით და შეურიეთ ფრთხილად.
  8. დაამატეთ პური და რეღანი, კვლავ აურიეთ.
  9. დაასხით სალათს გახეხილი ფეტა.
Comments