ფარშირებული კალმარები
ინგრედიენტები:
- კალმარები – 1 კგ
- ნიორი – 2 კბილი
- ხახვი – 1 ც.
- ფარში – 500 გ
- სოკო – 200 გ
- წითელი წიწაკა – 8 ცალი.
- ჩერი პომიდორი – 8 ცალი.
- თეთრი ღვინო (მშრალი) – 250 მლ
- წიწაკა – გემოვნებით
- ხახვი – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- პროვანსული მცენარეები – გემოვნებით
- ლიმონი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- კალმარები გაასუფთავეთ, გაირეცხეთ და გაშრეთკ ქაღალდის პირსახოცით.
- წვრილად დაჭერით ხახვი. ჩაასხით მცენარეული ზეთი პანში. ხახვი გაწურეთ დაბალ სითბოზე. წვრილად დაჭერით ნიორი. ხახვს დაამატეთ ნიორი და კვლავ აურიეთ.
- წითელი ზარის წიწაკა დაჭერით კუბიკებად. ხახვი შეწვით ცოტა, დაამატეთ წიწაკა. სოკო დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
- რამოდენიმე წუთის შემდეგ, ფარშს ვასხამთ პანში. შეურიეთ. დაამატეთ მარილი, წიწაკა დაამატეთ პროვანსული მწვანილი.
- შემდეგ დაამატეთ სოკო. შეწვით შევსება, სანამ სოკო მზად არ იქნება. გააცივეთ.
- გაცივებული შევსებით, ჩვენ კალმარებს ვავსებთ. კიდეები ფიქსირდება კბილის ჩხირით ან ძაფით. ჩაასხით ცოტა მცენარეული ზეთი პანში. სწრაფად შეწვით კალმარები ორივე მხრიდან პანზე მაღალ სითბოზე.
- შემწვარი კალმარები მოათავსეთ პანში, დადგით ცეცხლზე და დაასხით ღვინო. დაასხით ღვინო ისე, რომ ნახევარი დაფარული იყოს. როგორც კი ღვინო ადუღდება, დააფარეთ სახურავით და თითოეული მხარე 5 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ.
- ჩერი პომიდორი დაჭერით ნახევარში. სამზარეულოს დასრულებამდე რამდენიმე წუთით ადრე, პომიდორი გადაიტანეთ პანში.
ფარშირებული კალმარები
ფარშირებული კალმარები
Comments