ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 4-5 ცალი.
  • ფეტუჩინი – 250 გ
  • ზეითუნის ზეთი – 4 ს.კ.
  • ლიმონი – 1 ც.
  • გახეხილი პარმეზანი – 1/4 ჭიქა
  • რეღანი – ტოტი
  • ზღვის მარილი – პინჩი

მომზადების წესი:

  1. გაახურეთ სტაფილო და შემდეგ დანით დაჭერით ერთნაირი სიგანის თხელ ზოლებზე.
  2. გააცხელეთ და გაწურეთ პასტა.
  3. ქვაბში ჩადეთ სტაფილის ზოლები 2 სუფრის კოვზ ზეითუნის ზეთით და მარილის პინჩით, სანამ არ გახდება ოდნავ რბილი (საშუალო სიცხეზე დაახლოებით 3 წუთი).
  4. შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე და დაამატეთ მოხარშული მაკარონი.
  5. დაამატეთ 1 ლიმონის წვენი, კიდევ 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და პარმეზანი.
  6. აურიეთ და განათავსეთ ნაწილები კერძებზე.

ფეტუჩინი სტაფილოთი

ფეტუჩინი სტაფილოთი

 

Comments